18 11 06  "Šuns tikslas" keliavo po Lietuvą

Paskutinėmis spalio ir pirmosiomis lapkričio dienomis regėjimo negalią turintiems žmonėms pristatytas dar vienas filmas su garsiniu komentaru.

Lietuvos aklųjų biblioteka (LAB), bendradarbiaudama su UAB "ACME Film" ir Vilniaus universiteto Kauno fakultetu, akliesiems ir silpnaregiams pasiūlė režisieriaus Lasse Hallstrom juostą "Šuns tikslas".

Filmo peržiūros vyko kino teatro "Forum Cinemas" salėse visuose penkiuose didžiuosiuose šalies miestuose, kur gyvena gausios neregių bendruomenės. Į naujo filmo pasirodymą jiems prieinamu pavidalu aklieji reagavo gyvai ir mielai ėjo jo pasiklausyti.

Filmas sukurtas remiantis 2010 m. išleista to paties pavadinimo W. Bruce Cameron knyga - istorija apie žmogaus ir gyvūno draugystę. Aklieji šią knygą jau gali išklausyti ir garsiniu pavidalu.

Filmo "Šuns tikslas" peržiūros organizuotos pagal Lietuvos kultūros tarybos ir Lietuvos Respublikos kultūros ministerijos iš dalies finansuojamą projektą "Išgirsk kiną: filmas su garsiniu vaizdavimu, skirtas regos negalią turintiems asmenims ir visuomenei". Tai jau trečiasis filmas, kurį LAB pasiūlė savo skaitytojams ir kartu visiems regėjimo negalią turintiems žmonėms.