17 10 13  Susitikimų savaitė Lietuvos aklųjų bibliotekoje

Lietuvos aklųjų biblioteka (LAB), pasitikdama Tarptautinę baltosios lazdelės dieną, savo skaitytojus pakvietė į kelis skirtingo pobūdžio turiningus susitikimus.

Spalio 9 d. bibliotekoje svečiavosi vaikų rašytojas ir dailininkas Kęstutis Kasperavičius. Su Gerosios vilties gimnazijos mokiniais ir bibliotekos darbuotojais jis piešė žirafą. Pasibaigus kūrybinėms dirbtuvėms, pasaulį išvydo trijų metrų ilgio žirafa Margarita. Netrukus ji turėtų papuošti LAB patalpas.

Spalio 10 d. bibliotekoje viešėj politologas, LR Seimo narys Laurynas Kaščiūnas. Svečias padarė pranešimą apie Lietuvos saugumo situaciją, aptarė svarbiausias grėsmes ir iššūkius. Priešingai nei iki šiol, viena iš galimų grėsmių šalies saugumui įvardijama daugelio jos gyventojų patiriama socialinė atskirtis ir didelė socialinė nelygybė, nedarbas. Socialinė atskirtis ypač juntama regionuose.

Spalio 11 d. LAB lankėsi Lietuvos apeliacinio teismo teisėjai ir jo pirmininkas Algimantas Valantinas. Teisėjai ne tik papasakojo apie savo darbą, atsakė į susirinkusiųjų klausimus, bet ir padovanojo bibliotekai 10 naujų knygų, kurių dėl ribotų finansinių galimybių ji pati įsigyti negali. Kartu su kolegomis bibliotekoje lankėsi ir Apeliacinio teismo teisėja Virginija Čekanauskaitė. Ji yra ir LAB diktorė savanorė.

Spalio 13 d. LAB atidaroma silpnaregės pianistės Dainoros Laukžemytės rankdarbių paroda.