17 10 02  Festivaliuose: svetur ir namuose

Rugsėjo pabaiga LASS meno saviveiklos kolektyvams buvo gausi festivalių ir kitokių renginių.

Rugsėjo 22-24 d. Latvijoje, Rygoje vyko tradicinis Baltijos šalių aklųjų ir silpnaregių festivalis-konkursas "Baltijos Banga 2017". Šių metų festivalis sužibėjo naujomis spalvomis, kiekvienas kolektyvas ar atlikėjas turėjo atlikti po dvi dainas iš kino filmų, prisistatyti trumpa vaizdo medžiaga.

Šiais metais festivalyje Lietuvai atstovavo VšĮ Klaipėdos ir Telšių regionų aklųjų centro ansamblis "Prisiminimas" (vad. Janina Monienė) ir VšĮ Vilkpėdės bendruomenės socialinių paslaugų centro muzikos ansamblis "Vilkpėdė" (vad. Petras Garšva). Klaipėdiečiai buvo puikiai įvertinti žiuri kaip profesionalūs atlikėjai, o ansamblis "Vilkpėdė" pelnė du apdovanojimus - už puikų pasirodymą ir vertinimo komisijos simpatijas.

Rugsėjo 30 d. Vilniuje, Vidaus reikalų ministerijos rūmuose, įvyko Tarptautinis senjorų šokių festivalis "100 šokių pynė Lietuvai". Festivalyje dalyvavo 25 kolektyvai iš visos Lietuvos ir užsienio, tarp jų buvo ir 2015 m. "Aukso paukštės" laimėtojas VšĮ Vilkpėdės bendruomenės socialinių paslaugų centro tautinių šokių kolektyvas "Šimtažiedis" (vad. Rūta Januškevičienė). Kolektyvas sušoko keturis šokius.

Festivalį "100 šokių Lietuvai" globojo LR ministras pirmininkas Saulius Skvernelis. "Šimtažiedžiui" jis įteikė atminimo ženklą - paveikslą su simboliniu Lietuvos vaizdu ir savo parašu.