17 04 25  Lietuvos golbolo naujienos

Balandžio 21-22 d. Vilniuje, "Šaltinio" sporto komplekse, įvyko Lietuvos atvirojo golbolo čempionato I etapas.

Čempionatas yra atviras, todėl jame gali dalyvauti ir komandos iš užsienio. I etape pareiškė norą dalyvauti 9 komandos: 4 sporto klubo "Šaltinis", 2 "SK "Šarūnas", svečiai iš Ukrainos ir 2 komandos iš Turkijos. Oficialiai užimtos vietos bus skelbiamos po viso čempionato, po I etapo komandos išsidėstė tokia tvarka: 1-oje vietoje - 1-oji "Šaltinio" komanda, 2-oje vietoje - 2-oji Turkijos komanda, 3-oje vietoje - "Šaltinis-2", 4-oje vietoje - Ukrainos sportininkai.

II Lietuvos golbolo čempionato etapas vyks liepos pradžioje. Prieš tai, birželio pradžioje, Trakuose rengiamas tarptautinis "Trakų golbolo turnyras". Redakcijos žiniomis, į jį jau yra užsiregistravusios 6 vyrų ir 5 moterų komandos.

Kitos golbolo naujienos. Šiais metais yra įsteigta Lietuvos golbolo asociacija. Besidomintys šiuo žaidimu, asociacijos "Facebook" paskyroje gali rasti daug įdomaus, pvz.: finalinių Rio de Žaneiro rungtynių Lietuva - JAV vaizdo įrašą, grupės varžovus, su kuriais lietuva žais rugsėjo mėn. Suomijoje vyksiančiame Europos golbolo čempionate.

Į Lietuvą atvykusios Ukrainos rinktinės treneris pasakojo, kad geriausi šios šalies golbolo žaidėjai - Ukrainos rinktinės nariai - valstybės pripažįstami sporto profesionalais ir už savo darbą gauna atlyginimą. Rinktinės nariai treniruojasi penkis kartus per savaitę, viena diena - poilsis baseine. Nepaisant to, prieš stipriausias Lietuvos komandas bent jau šiame turnyre atsilaikyti nepavyko.