17 04 04  Nacionaliniai lygybės ir įvairovės apdovanojimai

Kovo 29 dieną Vilniuje, Valdovų rūmuose, pagerbti ir apdovanoti asmenys bei organizacijos praėjusiais metais aktyviai gynę žmogaus teises. Pagerbti jų darbai ir iniciatyvos.

"Įveiktos kliūties" nominacija įteikta Lietuvos aklųjų bibliotekos (LAB) savanoriui garsinių knygų skaitovui Albertui Aužbikavičiui. Poreikis tapti savanoriu A. Aužbikavičių į LAB atvedė prieš trejus su puse metų. Per šį laiką jis jau įskaitė 53 knygas.

"Mąsčiau apie įvairias organizacijas - Maltos ordiną, Caritą", kitas. - sakė A. Aužbikavičius. - Gyvenime dažnai būna, kad kai pradedi ieškoti, kažkas atsiunčia ženklą. Interneto tinkluose pamačiau, kad Aklųjų biblioteka ieško knygas įgarsinti norinčių žmonių. Nusiunčiau savo balso pavyzdį - taip viskas ir prasidėjo".

Iš pradžių įgarsinti reikalingas knygas pasiūlydavo bibliotekos darbuotojos, dabar dažniau jas renkasi pats. Paprastai tai būna Nobelio premijos laureatų, aukso amžiaus fondo knygos. Tačiau nevengia ir lietuvių autorių, pradedančių ar mažiau žinomų rašytojų kūrinių.