17 02 27  Geriau pažįstame ir suprantame gimtąją kalbą.

Lietuvių kalbos kultūros dienos, besitęsiančios iki kovo 11 d., įvairiais renginiais minimos ir aklųjų bendruomenėse.

Vasario 21 d. vilniečius Lietuvos aklųjų biblioteka pakvietė į protų mūšį "Kalbos margumynai. Kad liežuvis kuolu neatsistotų." Lietuvių kalbos išmanymą demonstravo ir tuo pat metu rungėsi Trys komandos: "Netyčia - telyčia", "Lokys" ir "Alata". Klausimus joms sugalvojo Vilniaus universiteto germanų filologijos specialybės studentė Ugnė Žilytė. Pirmąją vietą užėmė ir pirmąjį LAB surengtą protų mūšį laimėjo komanda "Netyčia - telyčia".

Vasario 22 d. LAB Ukmergės filiale surengtas pokalbis "Kalba - tautos kultūros paveldo dalis". Apie lietuvių kalbą su filialo skaitytojais diskutavo šios bibliotekos darbuotoja kalbininkė Janina Vileikienė. Buvo prisiminta ne tik bendrinė lietuvių kalba, bet ir tautosaka, tarmės. Pokalbio dalyviams pristatytas internete veikiantis Kalbos konsultacijų bankas, Didysis lietuvių kalbos žodynas, pademonstruota, kaip šiais elektroniniais ištekliais naudotis.

Vasario 24 d. LAB kvietė rašyti Nacionalinis diktantą brailio raštu. Jį rašė 8 žmonės. Renginiai, skirti lietuvių kalbos kultūros metams, vyko ir kitose aklųjų bendruomenėse - Klaipėdoje, Šiauliuose.