16 11 09  Muzikos ir pojūčių misterija

Lapkričio 8 dieną Vilniuje, Gariūnų verslo parko koncertų salėje, atlikta muzikos ir pojūčių misterija "Muzikos kalba tamsoje".

Beveik valandą trukusi muzikinė misterija visiškoje tamsoje yra bendras LASS ir įvairių meno sričių (muzikos, teatro, dailės) atstovų bendradarbiavimo rezultatas. Kartu tai yra baigiamasis visus metus trukusio LASS 90-mečio paminėjimo akcentas.

Misterijos pagrindas - gamtos stichijos: žemė, vanduo, ugnis, oras, erdvė ir jose gimstantys pojūčiai. Kūrinio klausytojas yra įtraukiamas į stichijų erdvę, kiekvieną jų pajunta fiziškai. Jis ne tik girdi, bet ir užuodžia, jaučia, tik... nemato.

Misterijos režisierė - Pojūčių teatro įkūrėja Karolina Žernytė, jau pagarsėjusi savo ieškojimais, kaip įprastas teatro formas priartinti prie regėjimo negalią turinčio žmogaus. Misteriją "Muzikos kalba tamsoje" kūrė talentingi muzikantai, Pojūčių teatro aktoriai bei aklųjų bendruomenės atstovai: vokalistai Irma Jokštytė, Jūratė Vizbaraitė, Deividas Mankevičius, Grigas Sakalis, Gražvydas Sidiniauskas.