16 08 12  Rengiamasi tarptautinei konferencijai

Lietuvos aklųjų biblioteka, minėdama savo veiklos 50-metį ir Bibliotekų metus, spalio 24-25 dieną Vilniuje rengia tarptautinę konferenciją "Bibliotekos - įtraukiai visuomenei".

Konferencijos tikslas - paskatinti dialogą apie neįgalių žmonių dalyvavimą socialiniame, kultūriniame ir ekonominiame visuomenės gyvenime kuriant įtraukias paslaugas bibliotekose. Pirmąją konferencijos dieną vyks plenarinė ir dvi teminės sesijos. Antrąją dieną vyks semimaras "Autorių teisių sprendimai įtraukioms bibliotekų paslaugoms". Viena iš vvyraujančių konferencijos temų - Marakešo sutartis, jos teikiamos galimybės ir taikymas praktikoje. 2016 m. vasarą Marakešo sutartį buvo pasirašę jau 18 šalių. Tikimasi, kad iki spalio pabaigos, kai vyks konferencija, pasirašys dar dvi - taigi iš viso bus 20.

Kviestinė konferencijos viešnia - Toronto universiteto (Kanada) bibliotekos darbuotoja Victorija Owen. Jau žinoma, kad pranešimą konferencijoje skaitys Neįgaliųjų reikalų departamento prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos direktorė Asta Kandratavičienė.

 

Konferencijos svetainė internete: www.labiblioteka.lt/konferencija .