16 03 15  Pilietiškumo pamoka Vilniaus moksleiviams

Pasitikdami Kovo 11-ąją - Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dieną - Vilniečiai moksleiviai drauge su aklaisiais surengė bendrą pilietiškumo ir socialinio aktyvumo pamoką.

Kovo 10 dieną grupė Vilniaus gimnazijų 9-11 klasių mokinių (jie kartu yra ir Lietuvos moksleivių sąjungos Vilniaus skyriaus nariai) lankėsi Vilniaus aklųjų ir silpnaregių sporto klube "Šaltinis". Čia juos atvedė du tikslai: jaunuoliai panoro plačiau pasidomėti Lietuvos savanorio, aklųjų sąjūdžio pradininko Prano Daunio asmenybe ir veikla bei komandiniu aklųjų žaidimu - golbolu (aklųjų rieduliu). Mokiniai daugiau sužinojo apie įvairiapusę P. Daunio veiklą, žiūrėjo dokumentinį filmą apie vieną stipriausių pasaulyje Lietuvos vyrų golbolo rinktinę. Jaunieji gimnazistai susipažino su šio žaidimo taisyklėmis ir patys, užsidėję tamsius akinius, pasidalinę į dvi komandas, bandė jį žaisti. Vienas tituluočiausių golbolo žaidėjų, Lietuvos rinktinės narys, Genrik Pavliukianec, šį žaidimą žaidžiantis jau 25 metai, atsinešė ir parodė įvairiose varžybose, tarp jų ir parolimpinėse žaidynėse, pasaulio čempionatuose, iškovotus medalius.

Moksleiviai patys susidomėjo aklųjų sąjūdžio pradininko Prano Daunio asmenybe, jo indėliu į tautos nepriklausomybę, taip pat aklųjų komandiniu žaidimu - golbolu. Patys susirado, kas galėtų plačiau papasakoti ir apie viena, ir apie antra. Informaciją apie šią išvyką pateikė savo "Facebook" paskyroje.