16 02 01  "Kamanių" veiklos dvidešimtmetis

Sausio 30 dieną Vilniečių kanklių amsanblis "Kamanės" minėjo savo ir kolektyvo vadovės Rasos Mockūnienės kūrybinės veiklos dvidešimtmetį.

"Kamanės" veikia prie Vilniaus vilkpėdės bendruomenės socialinių paslaugų centro (VBSPC). Pirmąjį kanklių būrelį čia įkūrė jau į amžinybę išėjusi šviesios atminties Liongina Stasiulienė. 1995 m. kolektyvui pradėjo vadovauti dabartinė vadovė R. Mockūnienė, jis pasivadino "Kamanėmis" ir pradėjo naują gyvenimą. Nuo ansamblio įsikūrimo dienos iki šiol jame groja pirmoji kanklininkė Stasė Puriuškytė.

"Kamanės" tęsia senąsias kanklių muzikavimo tradicijas. Kolektyvo repertuaras labai įvairus: aranžuotos lietuvių bei kitų tautų liaudies dainos ir šokiai, klasikų bei šiuolaikinių kompozitorių kūriniai. Kolektyvas groja ir bažnytinę muziką, koncertuoja bažnyčiose ne tik Lietuvoje, bet ir Lenkijoje. "Kamanės" yra nuolatinis tarptautinio sakralinės muzikos festivalio "Kristus karaliauja! Aleliuja" dalyvės. 2015 m. Lenkijoje vykusiame tarptautiniame sakralinės muzikos festivalyje "Vartai į rytus" laimėjo GRAND PRIX.