15 12 10  Pagerbti ir apdovanoti

Gruodžio 8 dieną Vilniuje tradiciškai pagerbti ir apdovanoti 10 geriausių 2015 metų Lietuvos neįgalių sportininkų.

Tarp dešimties geriausiųjų yra penki aklųjų sporto federacijos nariai: golbolo žaidėjai Mantas Brazauskis, Genrik Pavliukianec ir Marius Zibolis bei plaukikai Gluosnė Norkutė ir Mindaugas Dvylaitis. Sportininkų pagerbimo vakare dalyvavo kadenciją baigęs LR prezidentas Valdas Adamkus, LR Vyriausybės, Lietuvos tautinio olimpinio komiteto, Kūno kultūros ir sporto departamento vadovai bei atstovai.

Vakaro metu buvo apdovanoti ne tik sportininkai, bet ir daugelį metų juos palaikantis ir globojantis prezidentas Valdas Adamkus. Lietuvos parolimpinio komiteto (LPOK) prezidentas Vytautas Kvietkauskas pasakojo: "V. Adamkus neįgaliems sportininkams visada rodė didelį dėmesį. Būdamas prezidentu nuolat išlydėdavo į parolimpines žaidynes, pagerbdavo sugrįžusius. Tas dėmesys liko ir vėliau, baigus darbą prezidentūroje. Lietuvos parolimpinis komitetas už nuolatinę paramą ir dėmesį V. Adamkų apdovanojo

LPOK garbės ženklu." Vakaro svečiams buvo parodytas Lietuvos televizijoje sukurtas dokumentinis filmas apie neįgalius sportininkus "Neįgalieji ar didvyriai". Filmą sukurti padėjo Parolimpinio komiteto partneriai: Klaipėdos valstybinis jūrų uostas ir AB bankas "Citadelė".

Ateinančių metų rudenį - parolimpinės Rio de Žaneiro žaidynės. Galutinė Lietuvos parolimpinės komandos sudėtis, kaip sakė V. Kvietkauskas, turėtų paaiškėti ateinančių metų kovo mėn.