15 08 15  Muzikavo ir ilsėjosi Lenkijoje

Liepos pabaigoje - rugpjūčio pirmoje pusėje du Vilniaus vilkpėdės bendruomenės socialinių paslaugų centro (VBSPC) meno kolektyvai viešėjo Lenkijoje.

Kanklių ansamblis "Kamanės" (vadovė Rasa Mockūnienė) liepos 23-29 d. dalyvavo Tarptautinio festivalio "Vartai į Rytus" sakralinės muzikos dienose. Viešnagės metu buvo surengti keturi sakralinės muzikos koncertai bažnyčiose. Kartu su Pinsko miesto (Baltarusija) kultūros namų dainų ir šokių ansambliu bei Kaminki miestelio (Lenkija) kultūros centro moterų choru koncertavo Koscelna Jania, Lekovy ir Kaminki miestelių bažnyčiose. Festivalio organizatorių, dvasininkijos atstovų ir žiūrovų sprendimu "Grand prix" įteiktas kanklių ansambliui "Kamanės".

Estradinės muzikos ansamblis "Vilkpėdė" (vadovas Petras Garšva) liepos 31 d. - rugpjūčio 6 d. dalyvavo Tarptautiniame festivalio "Vartai į Rytus" šokių ir muzikos dienose. Viešnagės metu buvo surengti 2 konkursiniai koncertai - Kamien ir Zdrajovo kurortiniuose miesteliuose - iškovotas laureato vardas. Laisvu nuo koncertų metu buvo sudarytos visos sąlygos ir galimybės ilsėtis prie ežero, turistauti.

Abu kolektyvai už paramą išvykstant į Lenkiją, dėkoja LASS Respublikiniam centrui.