15 07 10  Apdovanojimas iš Europos Parlamento

Penktadienį, liepos 10 diena. Europos namų salė Vilniuje asociacijai "Lietuvos neįgaliųjų forumas" (LNF) iškilmingai įteiktas Europos piliečio apdovanojimas.

LNF yra nevyriausybinė organizacija, vienijanti mažesnes neįgaliųjų organizacijas. LASS prieš penkiolika metų buvo viena iš keleto LNF iniciatorių ir įkūrėjų. Pirmuoju LNF prezidentu išrinktas neregys teisininkas Jonas Vaškevičius. LASS iki šiol lieka viena aktyviausių LNF narių.

Kaip rašoma europarlamentarės Vilijos Blinkevičiūtės biuro parengtame pranešime spaudai, šį prestižinį apdovanojimą 2008 metais įsteigė Europos Parlamentas, norėdamas pagerbti Europos Sąjungos šalių žmones ar organizacijas, reikšmingai prisidėjusias prie ES idėjų ir vertybių įgyvendinimo. Apdovanojimas teikiamas kasmet, o LNF yra pirmasis istorijoje jo laimėtojas iš Lietuvos. Iš viso minėtam apdovanojimui šiemet buvo pateikta per 100 organizacijų ir asmenų kandidatūrų iš įvairių ES valstybių, o apdovanojimai skirti 25 šalių atstovams. Rudenį Briuselyje jie bus pagerbti dar kartą specialiais diplomais.