Socialinis pulsas

 

Pirmą kartą Lietuvoje – įgarsintos didžiųjų miestų Kalėdų eglės


 

Parašas po straipsniuKalėdos Lietuvoje yra sunkiai įsivaizduojamos be gražiausios kalėdinės eglės rinkimų. Visi miestai varžosi dėl šio titulo, tačiau iki šiol šis balsavimas nebuvo prieinamas visiems. Kad Kalėdas galėtų pamatyti visi, telekomunikacijų bendrovė „Telia“ šiais metais pakvietė žinomus žmones įgarsinti penkių didžiųjų miestų Kalėdų egles, muges ir dekoracijas tam, kad per šias Kalėdas visi galėtų susidaryti nuomonę, kurio miesto eglė yra gražiausia. 

Vilniaus Kalėdų eglę įgarsinti patikėta atlikėjui Justinui Jaručiui, Kauno žaliaskarę „prakalbino“ dainininkas Linas Adomaitis, Šiaulių – atlikėja Monika Marija, Klaipėdos – aktorius Giedrius Savickas. 

Vienas gražiausių projektų 

Aktorius G. Savickas sako, kad „Telia“ kvietimas įgarsinti Klaipėdos kalėdinę eglutę yra vienas gražiausių šių dienų projektų, o ir pats aktorius savo kasdienybėje nėra nutolęs nuo žmonių su regėjimo negalia bendruomenės. 

„Taip sutapo, kad paskutiniuoju metu esu arti žmonių su regėjimo negalia, esu įgarsinęs ne vieną knygą, netrukus laukia susitikimas su bendruomene Lietuvos audiosensorinėje bibliotekoje. Džiaugiuosi, kad galiu įžiebti Kalėdų eglę negalinčių matyti žmonių mintyse ir širdyse“, – sako G. Savickas. 

Net 23 metrų aukščio gyvą šių metų Vilniaus žaliaskarę įgarsinęs atlikėjas J. Jarutis trokšta, kad kiekvieną šį pasakojimą išgirdusį žmogų aplankytų Kalėdų stebuklo jausmas, kurio laukiame kone visus metus. „Mano didžiausias noras yra toks, kad mano balso klausydamas žmogus tiesiog jaustų. Jaustų Kalėdų emociją, užuostų kakavą, kuria galima pasigardžiuoti šventiniame miestelyje. Užuostų šių metų tikrą, gyvą eglutę. Juk jos taip nuostabiai kvepia! Svarbiausia, kad kiekvienas galėtų patirti šį jausmą“, – kalba J. Jarutis. 

 

Padeda geriau suprasti šalia esantį 

 

Monika Marija pasakoja, kad Šiaulių eglutės įgarsinimas į daugelį dalykų leido pažvelgti kitomis akimis ir geriau suprasti šalia esančius žmones. „Sužinojusi apie „Telia“ kalėdinę kampaniją, supratau, kiek mažai patirties turiu bendraudama su regėjimo negalią turinčiais žmonėmis. Mes dažnai tarsi bijome, vengiame ar atsisakome padėti vietoje to, kad suprastume šalia mūsų esančiųjų kasdienybę. Pati Kalėdų eglės puošimo tradicija daugeliui atrodo visiškai įprasta, o juk kažkam tai yra dalykas, kurio jie galbūt niekada net nėra matę. Džiaugiuosi, kad galėjau prisidėti prie šio šventinio stebuklo sukūrimo ir žodžiais nupiešti vaizdą, kuriuo dalijamės su visais regėjimo negalią turinčiais Lietuvos gyventojais. Tikiu, kad tai yra labai graži ir prasminga dovana“, – teigia dainininkė. 

Lyg ką tik praskridusio angelo plunksnomis nuklota Kauno rotušė ir 20 metrų aukščio žaliaskarė laukia Kalėdų stebuklo ieškančių miesto gyventojų ir svečių. O ją „pamatyti“ žmonėms su regos negalia padeda atlikėjas L. Adomaitis. „Mano mylimiausias atlikėjas – Styvis Vonderis (Stevie Wonder), kuris yra neregys praktiškai nuo pat gimimo. Visgi jo sukurtos minčių vizijos padeda pamatyti daugiau, nei žvelgtum akimis, toliau, nei nuveda muzika ir giliau už vandenyno dugną. Esu įsitikinęs, kad regėjimo negalią turintys žmonės pasimėgaus nuostabiais žaliaskarių vaizdais, pajaus šventinę aplinką ir visi būsime bendroje kalėdinėje dvasioje“, – sako L. Adomaitis. 

Išgirsti, kaip atrodo penkių didžiųjų miestų Kalėdų eglės, galima portale 15min.lt. 

 

Telekomunikacijų bendrovės „Telia“ informacija 

 

Nuotrauka: „Telia“ suteikė galimybę išvysti didžiųjų miestų Kalėdų eglutes tiems, kurie jų nemato / „Telia“ paveikslėlis 

Tamsiame paveikslėlio fone pavaizduota viršutinė išmaniojo telefono pusė, kurioje matyti susiliejusi kalėdinė nuotrauka – tamsi eglutė, nusėta apvaliomis švieselėmis. Nors detalių negalima įžiūrėti, nesunku atpažinti iš viršaus į apačią platėjančią ir į įvairias puses besišakojančią formą, kurią vietomis dengia balti švieselių apskritimai. Paveikslėlio kairėje šviesiai pilkame apskritime baltomis linijomis pavaizduota akis, ties kurios apatiniu voku yra garsiakalbio ženklas su dviem lenktomis garso bangų linijomis. Dešinėje pusėje yra QR kodas. 


[Komentarai] | [Turinys] | [Mūsų tinklapis]