Laiko juosta

 

Mes ir teatras


 

Parašas po straipsniu„Man šiandien – Hamletas“. Aš. Man. Mano. Apie mane. Tai ir nuotaika bei būsena – man liūdna, man ilgu, man bloga, man nesaugu, man „važiuoja stogas“, aš pasimetęs, aš – ne aš, aš neegzistuoju; arba: man – polėkis „rauti ir rautis“. Tai ir veiksmas – aš ieškau, aš provokuoju, aš maištauju, aš rėkiu, aš kalbu, aš kenčiu, aš myliu, aš nekenčiu, aš naikinu, naikinuosi. 

Tai ir tema – kalbu, bet manęs negirdi, girdžiu, bet su manimi nesikalba. Nesusikalbama.“ (Iš spektaklio „Man šiandien Hamletas“ pristatymo, www.vsdt.lt) 

Šį puikų Ievos Stunžytės Valstybiniame Šiaulių dramos teatre režisuotą spektaklį kovo pradžioje pamatė ir išgirdo 20 LASS Šiaulių miesto ir rajono filialo narių. Pamatysime ir išgirsime ne tik šį, bet ir daugelį kitų teatre rodomų spektaklių. Šiemet pirmą kartą tiek LASS Šiaulių filialo, tiek minėto teatro istorijoje buvo sudaryta dviejų įstaigų bendradarbiavimo sutartis. Užsimezgė draugystė, žadanti daug įdomaus: susitikimus su aktoriais ir režisieriais, apsilankymus teatro užkulisiuose, spektaklių analizę ir kitokius susitikimus. Su Šiaulių dramos teatro aktoriais šiauliečiai neregiai bendravo ir praeityje, tačiau kokios nors sutarties su pačiu teatru iki šiol nebuvo. Priminsime, kad jau šio mėnesio pabaigoje teatras kviečia visos Lietuvos akluosius į spektaklį „Remyga“ su garsiniu vaizdavimu. 

 

Odeta Jurevičienė 

 

Nuotrauka. LASS Šiaulių miesto ir rajono filialo bendruomenė džiaugiasi užsimezgusia draugyste su teatru / filialo archyvo nuotr. 

LASS Šiaulių miesto ir rajono filialo bendruomenės nuotrauka teatre. Devyniolikos žmonių kompanija pozuoja teatro patalpose, erdvioje salėje, prie tamsios sienos, ant kurios kabo logotipas „Valstybinis Šiaulių dramos teatras“. Didžioji dalis kompanijos – vidutinio ar vyresnio amžiaus žmonės. Visi šventiškai pasipuošę, džiugiai nusiteikę. Vieni nusivilkę paltus ir striukes, kiti dar juos vilki. Sprendžiant iš žmonių emocijos veiduose – jie smagiai ir įdomiai kartu leidžia laiką. 


[Komentarai] | [Turinys] | [Mūsų tinklapis]

 

Spaudos, radio ir televizijos rėmimo fondas remia rubriką