Redakcijos skiltis

 

 


 

Vis labiau džiuginant pavasariui, nejučia atsiranda daugiau šypsenų, daugiau energijos ir motyvacijos veikti. Šiandien man norisi priminti stipriai ir iš labai teigiamos pusės žmones vienijantį dalyką – muziką. Šis universalus, dažnai – visai nedaug tekainuojantis užsiėmimas suburia labai skirtingus žmones, praskaidrina kasdienybę, o muzikos garsai ne vienam tampa svarbia gyvenimo dalimi. Tuo buvo galima įsitikinti kovo 25 d. Lietuvos audiosensorinėje bibliotekoje (LAB), kurioje įvyko vadinamosios neregių ir silpnaregių „Eurovizijos“ – „International Low Vision Song Contest“ – nacionalinės atrankos finalas. Šį tarptautinį konkursą jau antrą kartą organizuoja Vokietijos aklųjų ir silpnaregių sąjunga. Pirmąkart, 2021 m., Lietuvai atstovavo grupė „Vėjų rožė“ (Irma Jokštytė ir pianistė Dainora Laukžemytė) su savo kūrybos daina „Neregėtos spalvos“, kuri užėmė ketvirtą vietą. 

Jau žinoma, kas 2023 m atstovaus Lietuvai! Šiemet nacionalinėje dainų atrankoje, gyvame renginyje LAB, dainavo 7 iš 10 savo dainas pateikusių dalyvių. Renginyje taip pat dalyvavo konkurso komisija: dainavimo dėstytoja Eglė Juozapaitienė, Lazdijų meno mokyklos fortepijono mokytoja Alma Dumbravienė ir muzikos mokytoja Jūratė Vizbaraitė. Tiesa, komisija ir žiūrovai dalyvių pasirodymus vertino ir balsavo iki finalo. Visi vaizdo klipai ar garso įrašai vasario pabaigoje buvo sukelti į „Youtube“ platformą, juos buvo galima peržiūrėti ir vieną kartą balsuoti už labiausiai patikusį kūrinį. Iki nacionalinės atrankos finalo balsuota beveik 700 kartų. Išklausius puikaus koncerto, susumuoti rezultatai ir paskelbtos trys pirmosios nacionalinės atrankos finalo vietos. Pirmosios vietos nugalėtoju tapo ir tarptautiniame dainų konkurse Lietuvos akliesiems ir silpnaregiams atstovaus Gražvydas Sidiniauskas su daina „Watch me now“! Antrąją vietą užėmė Deividas Mankevičius ir Violeta Četyrkovskytė su daina „Mėnuo baltas“, trečiąją – Vaida Butautaitė su daina „Nebijok“. 

Norime nuoširdžiai padėkoti visiems nacionalinės atrankos dalyviams: Vanesai Feldmane, Grigui Sakaliui ir Svajūnui Birgiolui (daina „Šilta širdis“), Arvydui Griškevičiui („Namelis“), Bernardui Jatautui („Nekaltinkit manęs“), Erikui Saliutai („Meilė, kurios neturėjau“), Gabrielei Karpytei („Jei širdelėj liūdesys“), Prienų rajono vokaliniam ansambliui „Puriena" („Ugnelė“), Vincui Baubliui („Linkėk tik gero“). 

O gegužės 12 dieną mūsų bendruomenei ir šaliai nuotoliu atstovausiantis Gražvydas dar su 23 šalių atstovais iš 4 žemynų varžysis dėl nugalėtojo titulo. Kas laimės, spręs žiūrovai tiesioginės transliacijos metu. Apie balsavimą dar pranešime, bet jau dabar linkime Gražvydui kuo didžiausios sėkmės! 

Audrė Grybauskaitė, LASS projektų koordinatorė 


[Komentarai] | [Turinys] | [Mūsų tinklapis]