Laiko juosta

 

Šimtas judesio entuziastų!


 

Parašas po straipsniu2021 m. lapkričio mėnesį prasidėjęs sporto klubo „Sveikata“ projektas „Ir aš sportuoju“, bendrai finansuojamas Sporto rėmimo fondo lėšomis, kurį administruoja Švietimo mainų paramos fondas, 2022 m. gruodžio mėnesį pasiekė finišą ir sėkmingai baigėsi. 

Niekam ne paslaptis, kad žmonėms su mūsų negalia fizinio aktyvumo visada trūksta, mes mažai judame, o tai būtina gerai savijautai, tiek fizinei, tiek emocinei ir psichologinei. Šio projekto tikslas buvo suteikti Kauno miesto neregių bendruomenei tokią pačią galimybę kaip ir sveikiesiems lankyti prieinamas reguliarias nemokamas treniruotes. Mes puikiai žinome, kad miestas siūlo įvairias nemokamas fizinio aktyvumo veiklas, tačiau jos nėra pritaikytos neregiams. Buvo sukurtos tinkamos sąlygos net sunkiausią negalią turintiems žmonėms įsitraukti į treniruotes ir gyventi judresnį gyvenimą. 

Pasiūlyti šoudauno, plaukimo, sveikatingumo, intelektualių žaidimų užsiėmimai. Juose galėjo dalyvauti visi norintys Kauno miesto aklieji ir silpnaregiai bei jų šeimų nariai, artimieji. Su jais užsiėmė turintieji daug patirties dirbant su neregiais, puikūs specialistai: treneriai, lydintieji, kurie padėjo sunkiausią negalią turintiems asmenims ne tik atvykti į užsiėmimus, bet ir jų metu. Draugiškumas, noras padėti, empatija, yra ne mažiau svarbios savybės nei profesinės žinios. Beje, šiame projekte suteikta unikali galimybė įsigyti specialius treniruoklius, kuriais galėjome mokytis važiuoti dviračiu, irkluoti ir netgi čiuožti. 

Deja, neįgaliųjų sporto klubas negauna jokių pastovių pajamų. Klubo administracija nuolat stengiasi dalyvauti projektuose, deda pastangas juos laimėti. Tikimės, kad „Sveikatai“ vėl pavyks ir Kauno neregių bendruomenės nariai neliks be judesio. Galime pasidžiaugti, kad jau pasibaigusio projekto veiklose dalyvavo net šimtas mūsų bendruomenės narių! 

 

Sporto klubo „Sveikata“ informacija 

 

Nuotrauka: Kaune LASS bendruomenės nariai turėjo neįkainojamą galimybę lankyti įvairias nemokamas fizinio aktyvumo veiklas, pritaikytas neregiams / organizatorių nuotr. 

Plaukimo treniruotė baseine LASS bendruomenės nariams. Erdviame baseine, pasiskirstę per tris plaukimo takelius, pozuoja bent septyni žmonės. Jie stovi vandenyje prie baseino krašto, vanduo daugumai jų siekia liemenį, kai kuriems ir krūtinę. Nuotraukoje matomi vandenyje pozuojantys keturi įvairaus amžiaus vyrai ir trys moterys. Visi jie vilki maudymosi kostiumus, kai kurie užsidėję kepurėles ir akinius. Visi iškėlę rankas į viršų ir sukabinę delnus, taip tempdami stuburą ir gerindami laikyseną. Žmonių veiduose – šypsenos, panašu, kad kompanija smagiai leidžia laiką. Jiems už nugarų, netoli baseino krašto, stovi vidutinio amžiaus sporto trenerė ir pasakoja, kaip atlikti pratimus, moteris pavaizduodama iškėlusi rankas į viršų. Jai iš dešinės – pirtis, iš kurios pro stiklines aprasojusias duris išeina du vyrai. 


[Komentarai] | [Turinys] | [Mūsų tinklapis]

 

Spaudos, radio ir televizijos rėmimo fondas remia rubriką