Regimi neregiai

Autoriaus nuotraukaLaima Slepkovaitė, muzikologė, radijo laidų vedėja, [email protected]

Kiekvieno šou žvaigždė: Serafinas Zubiris


 

Parašas po straipsniu„Koks didžiausias iššūkis, su kuriuo esate susidūręs karjeroje?“ – klausė ispanų popvokalisto Serafino Zubirio (Serafin Zubiri) žurnalistas. „Žinoma, kaip ir visų nūdienos dainininkų – piratavimas, nelegalus muzikos siuntimasis internetu“, – atsakė S. Zubinis. „Negi niekuomet nejautėte, kad negalia trukdytų siekti užsibrėžtų tikslų?“ – viltingai perklausia kalbintojas, kreipdamas pokalbį „problemų iškėlimo“ vaga. „Niekada“, – užtikrintai tvirtina išvaizdus vyras, daugybę metų karaliaujantis įvairiuose televizijos šou ir suburiantis arenas gerbėjų. Jis mieliau pasakoja apie pomėgį važinėti dviračiu, klausomą muziką ir savo albumų sumanymus, socialinę problematiką paliečiančias dainas ar patyrimus scenoje, kurių esama daug ir įvairių. 

Šį pavasarį 59-ąjį gimtadienį švęsiantis S. Zubiris muzikinę karjerą pradėjo 1987 metais – dainuodamas, akompanuodamas sau fortepijonu ir kurdamas originalias dainas. Sėkmė ir publikos palankumas lydėjo jį nuo pat pradžių. Jau 1992 m. jis laimėjo nacionalinę atranką ir atstovavo Ispanijai Malmėje, Švedijoje, surengtame „Eurovizijos“ konkurse. Bendroje įskaitoje jam teko keturiolikta vieta, bet 2000-aisiais ispanai dar kartą patikėjo Zubiriui galimybę pakerėti savo balsu Europą. Tačiau Stokholme fortūna nebuvo dosnesnė, ir Ispanijos atstovas pelnė aštuonioliktąją poziciją. Istorija nutyli, kaip gerbėjai reagavo į tokį rezultatą, bet trečio bandymo kol kas dar nebuvo. 

Apskritai, televizinių konkursų formatuose jis tiesiog klesti: sudalyvavo puošniuose šokių projektuose Ispanijoje ir Argentinoje („Šok su žvaigžde“ projektas), filmavosi ispaniškoje „Šuolio“ („Splash!“) versijoje – jis mėgsta kameras, o kameros mėgsta jį, mat jo charizma imponuoja žiūrovams, todėl pramoginiuose šou jo dalyvavimas tapęs įprastas. Vaidinimas miuziklo scenoje, animacinių kino filmų dainų ispaniškųjų versijų įgarsinimas, radijo laidų vedimas – greta koncertų ir albumų leidybos jis atrado erdvės labai įvairioms ir spalvingoms kūrybinėms veikloms. 

Niekada, anot jo, regos stoka netapo kliūtimi šiame kelyje, bet jo giliu įsitikinimu neįgalieji dažnai pasižymi atkaklumu, pareigingumu, noru tobulėti ir darbštumu, kokius nebūtinai pademonstruoja tie, kam visuomenėje sudaryta mažiau barjerų. Vienų juslių trūkumas skatina išlavinti kitus pojūčius, o kantrus darbas duoda vaisių. Paklaustas, koks vienas žodis apibūdintų jį tiksliausiai, Zubiris atsakė – „atkaklumas“. Talentas ir prigimtinis žavesys, žinoma, svariai padidino jo galimybes tapti Ispanijos popscenos numylėtiniu, bet svajonių siekiama nepaliaujamu darbu. 

Galbūt Serafinas Zubiris nelaimėjo Ispanijai „Eurovizijos“, bet papuošė ją savo dainomis, o savo aktyviu dalyvavimu pramogų pasaulyje sugriovė vieną kitą mitą. 

Paspaudę nuorodą, paklausykite 2000-aisiais Stokholme surengtame „Eurovizijos“ dainų konkurse S. Zubirio atliekamos Ispanijai atstovaujančios dainos „Colgado De Un Sueno“. 

 

Nuotrauka: S. Zubiris 

Jaunas vyras matomas nuo liemens iki viršugalvio, veidą pasukęs kairiuoju profiliu. Jis tvirto ir raumeningo kūno sudėjimo, tamsių trumpų plaukų. Vyras švelniai šypsosi, užsidėjęs akinius tamsiais stiklais. Muzikantas vilki baltus marškinius ilgomis rankovėmis, rankomis glosto šalia esančio didelio balto labradoro retriverio galvą. 


[Komentarai] | [Turinys] | [Mūsų tinklapis]

 

Spaudos, radio ir televizijos rėmimo fondas remia rubriką