Redakcijos skiltis

 

 


 

Parašas po straipsniuGruodžio pradžioje paminėjome Tarptautinę žmonių su negalia dieną. Gruodžio 3-iąją vieni gal šventė ar kvietė į įvairius renginius, kiti rado progą priminti visuomenei, kad dar ne viskas padaryta, kad asmuo su negalia nesijaustų atskirtas, pamirštas. Vis dar reikia griauti mitus apie regos negalią turinčius žmones, vis dar tenka daužyti sienas, skiriančias mūsų bendruomenės narius nuo oraus gyvenimo, galimybės dirbti, mokytis, savarankiškai judėti, gauti informaciją. Mokėkime džiaugtis ir mažais pasiekimais, juk kiekvienam laimėjimui pasiekti reikia įdėti darbo, pastangų, laiko. Apsižvalgykime, kur buvome prieš 30, 20 ar 10 metų, ir kaip atrodo neregio gyvenimas šiandien? Pripažinkime, jis kitoks. Todėl ir verta stengtis. Kad dar po dešimties metų šiandienės problemos būtų pamirštos ir užneštos laiko dulkėmis. Deja, kartais atrodo, kad pažanga tokia menka: regos negalią turintiems asmenims sudėtinga rasti darbą, pažadai priimti neįgalius vaikus į bendrojo lavinimo švietimo įstaigas kartais baigiasi konkretaus valdininko kabinete... O ką jau kalbėti, jei aklasis ar silpnaregis gyvena Dievo pamirštame, atokiame kaimelyje... Todėl ir reikia mūsų visų pastangų. Ne tik Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Panevėžyje ar Šiauliuose. Reikia, kad regos negalia neuždarytų tarp keturių kambario sienų žmogaus Lazdijuose, Kazlų Rūdoje ar Biržuose. Kad būtų žmonės, kurie paskambintų, patartų, palydėtų pas medikus, padrąsintų paimti į rankas baltąją lazdelę, įsigyti kompiuterį, pasiklausyti garsinės knygos... Tam mes ir dirbame kasdien, todėl noriu ir rytoj, poryt, ir po metų kalbėti su Jumis apie planuojamus ir jau daromus darbus, kurti ateities planus. Apie juos daugiau skaitykite šiame paskutiniame 2022 metų „Mūsų žodžio“ numeryje. 

Bet darbai darbais. Artėjant gražiausioms metų šventėms, noriu nuoširdžiai pasveikinti visus su Šv. Kalėdomis ir artėjančiais 2023-iaisiais! Linkiu, kad ateinantys būtų šviesesni ir dosnesni, o svarbiausia – taikūs. Išsaugokime Meilę, Viltį ir Tikėjimą, kurių taip reikia dirbant kasdienius darbus. Tegu kiti metai būna pilni drąsių ir prasmingų idėjų, naujų tikslų, svarbių laimėjimų! 

Paulius Kalvelis 

 

Nuotrauka: Paulius Kalvelis. Jaunas vyras matomas nuo pečių iki krūtinės, šiek tiek pasisukęs kairiuoju profiliu. Jo plaukai tamsūs, vidutinio ilgio, vyras užsiauginęs trumpą barzdą ir ūsus. Jis atrodo pasitempęs, užtikrintas, žvelgia tiesiai į skaitytoją ir švelniai šypsosi. Vyras vilki tamsų kostiumą, baltus marškinius, ryši tamsų kaklaraištį. 


[Komentarai] | [Turinys] | [Mūsų tinklapis]