Redakcijos skiltis

 

 


 

Autorės nuotr.Pandeminis laikotarpis mus išmokė labai darbingai išnaudoti vasarą – suvažiavimui, ataskaitiniams susirinkimams, stovykloms, išvykoms, tiesiog – gyviems susitikimams. Judesio tikrai netrūko, ir kiekvienas – aktyvus, turėjęs sveikatos, radęs laiko ar užsidegęs dėl praeities, dabarties ar ateities – per LASS siūlomas veiklas galėjo rasti sau ir organizacijai reikšmingą užsiėmimą, reikalingą pokalbį. Didelė dalis jūsų minčių, diskusinių pastebėjimų ir vasaros atgarsių, mokyklinių sąsiuvinių šiugždėjimo, neįtikėtino medalių spindesio nugulė į rugsėjo numerio puslapius. Norisi tik pasidžiaugti, kad kalbamės, girdime vieni kitus, ieškome sprendimų ir stengiamės suprasti. Galbūt ne į visus skaitytojų pageidavimus galime atsiliepti greitai ir neskausmingai, pavyzdžiui, kalbant apie jūsų pastebėjimus ir pageidavimus dėl žurnalo leidybos naujai standartizuotu brailio raštu, bet tikrai diskutuojame, skaičiuojame, ieškome teisingiausių sprendimų skirtingoms nuomonėms. 

O jų visuomet bus įvairių – esame atskiri žmonės su savu būdu ir lūkesčiais. Vis dėlto visiems mums reikalinga kito žmogaus pagalba, supratimas, paprasčiausias žmogiškas dėmesys. Kartais per mažai įvertiname, kad esame bendruomenė, savigalbos organizacija, kurioje svarbiau ne materialūs ryšiai, o žmonių pastangos, geranoriškumas, pasiaukojimas, pasitikėjimas. „Ant ko laikosi pasaulis“ – savo romanu prieš pusamžį užklausė rašytojas Icchokas Meras. Ant gerų žmonių širdžių – atsakymas kaži ar labai pasikeitė per tūkstantmečiais sudėtą patirtį. 

Ruduo įsibėgėja ir skleidžiasi visu grožiu, vasaros sukrauta branda. Neišvengsime, kartais būna ir niūresnių dienų. Galvodami apie spalį minimą Baltosios lazdelės dieną, kuri bendru sutarimu šįkart sieks labiau atkreipti dėmesį į silpnaregystę, jos keliamas problemas, sutelkime savo mintis ne į tai, ko nepadarėme, o padėkokime vieni kitiems už kasdienį rūpestį, pagalbą, nuoširdų bendravimą, ilgametę draugystę. 

 

Ginta Čingaitė-Kiznienė 


[Komentarai] | [Turinys] | [Mūsų tinklapis]