Redakcijos skiltis

Autoriaus nuotrauka 

 


Parašas po straipsniu

Kiekvieną mėnesį spaustuvės dažais kvepiantis, išmuštas šešiataškio kauburėliais ir įgarsintas „Mūsų žodis“ beldžiasi į Jūsų namus. Šiandien Jūsų rankose – 750-asis žurnalo numeris. Daug tai ar mažai? Neabejoju – labai daug. Kad ir kokį žmogiškosios veiklos atskaitos tašką paimtume, tai tikrai įspūdinga žodžio kelionė. Prieš porą metų „Mūsų žodis“ įžengė į septintąjį savo gyvavimo dešimtmetį, lygiai tiek laiko jis yra leidžiamas be pertrūkių – 12 numerių per metus. Tuo pasigirti gali nedaugelis Lietuvos spaudos leidinių. Per tuos dešimtmečius žurnalas tapo savotišku mūsų bendruomenės įvykių metraščiu, manome, kad ir daugelio jūsų gyvenimo palydovu, draugu. 

Suprantama, kiekviena kelionė prasideda nuo pirmo žingsnio. Todėl labai svarbu, kad ji nesibaigė susidūrus su įvairiais iššūkiais per tokį ilgą leidybos laikotarpį. Per visus tuos metus žurnalas išgyveno ne tik šalies politines permainas, bet ir savo paties metamorfozes – keitėsi darbuotojai, finansavimo būdai ir formos, aplinkos diktuojamos temos. Pažvelgus į pirmuosius žurnalo numerius, sunku patikėti, kad jie skirti silpnai matančiam žmogui: šriftas – laikraštinis, tekstas labai smulkus... Tiesa, „Mūsų žodis“ buvo leidžiamas brailio raštu, tačiau jokios internetinės ar garsinės versijos tuo metu nebuvo (žurnalas pradėtas garsinti tik nuo 1991 m.). Šiuolaikinis „Mūsų žodis“ ne tik didelį dėmesį skiria šriftui (tai bene patogiausias skaityti formatas tarp visų Lietuvos leidinių), tačiau ir pirmasis Lietuvoje pradėjo aprašinėti nuotraukas neregiams. Sutikite, nepaprasta, kad vis dar turime ką atrasti. Atrandame – vadinasi augame. 

Mus stiprina tai, jog žinome, kad tikrai yra žmonių, kuriems šis žurnalas gyvybiškai reikalingas. Žinia, kad jis laukiamas, yra pats didžiausias mūsų triūso įvertinimas. Daug kas išbandyta, sukaupta vertinga patirtis ir dar nepranyko noras ieškoti, dalytis, spręsti problemas ir klausinėti. Kiekvienas iš Jūsų galite prisidėti prie tolesnės žurnalo kelionės. Dalinkitės žinia apie „Mūsų žodį“, kuris tikrai gali įkvėpti, suteikti naujų spalvų ir šviesos kiekvieno žmogaus gyvenimui. Paskatinkite prenumeruoti, padovanokite jį tiems, kuriems tai gali būti vertinga ir naudinga. 

Ginta Čingaitė-Kiznienė 


[Komentarai] | [Turinys] | [Mūsų tinklapis]