Redakcijos skiltis

 

 

 

Parašas po straipsniuVisame pasaulyje dėl koronaviruso pandemijos protrūkio šis pavasaris visiškai kitoks nei anksčiau. Kai kurios šalys išgyvena ypač sunkų laikotarpį, o ateityje nerimaujama dėl finansinio stabilumo, milžiniškų sveikatos apsaugos ir viešojo gyvenimo pokyčių. Įbaiminti ligos, nežinomybės, protestuodami prieš apribojimus žmonės kartais reaguoja nepasvertai. Tačiau dauguma suvokia, kad svarbiausia – apsaugoti pažeidžiamiausių žmonių sveikatą ir gyvybes. 

Būtino karantino suvaržymai neaplenkė nei vieno iš mūsų. Jau šiek tiek įpratę susidoroti su kasdiene izoliacija, neseniai atšventėme šv. Velykas. Jos irgi buvo visiškai kitokios – apsilankyti pamaldose bažnyčioje neįmanoma, pasivaikščioti leidžiama tik su pačiais artimiausiais, o dažnu atveju prie šventinio stalo negalėjo susirinkti visa šeima. Tačiau tikriausiai pati gražiausia prisikėlimo, atgimimo šventės žinia yra ta, kad išnaudojome galimybę pasirūpinti kitais, pasaugojome vieni kitus, ypač vyresnius žmones. Kad ir kaip kartais sudėtinga saviizoliuotis, mūsų bendruomenės žmonės yra patyrę ir didesnių išbandymų – įveiksime šiuos užklupusius sunkumus. 

Specialistai viešojoje erdvėje samprotauja, kad epidemijos piko Lietuvoje bus sulaukta gegužės pradžioje. Balandis pareikalaus ištvermės, atsakomybės ir vienybės. Kiek besitęstų karantinas, nei savivaldybių, nei Lietuvos aklųjų ir silpnaregių sąjungos (LASS) filialų, nei regionų centrų, nei Vilkpėdės bendruomenės socialinių paslaugų centro veikla nenutrūko. Visuomet surasime būdą pagelbėti konkrečioje situacijoje. Ta proga noriu padėkoti visiems darbuotojams, kurie sudėtingesnėmis aplinkybėmis atlieka savo pareigas. Taip pat noriu pridurti, kad yra planuojami ar iš naujo derinami tolimesni užsibrėžti LASS darbai, kultūriniai renginiai, socialinės, projektų veiklos. Taip, jų datos ar terminai perrašomi iš naujo, tačiau netruksime sugrįžti į įprastą gyvenimą. Svarbiausia, būkime sveiki! 

Sigitas Armonas 

 

Sigito Armono portretas. Vyras vyresnio amžiaus, vidutinio sudėjimo. Jo plaukai trumpi, jis užsidėjęs akinius siaurais rėmeliais. Vyras žiūri į skaitytoją, jo burna praverta, tarsi kažką sakytų. Sigitas atrodo santūrus ir pasitikintis savimi. Vyras vilki tamsų kostiumą, baltus marškinius, ryši dryžuotą kaklaraištį. 



[Komentarai] | [Turinys] | [Mūsų tinklapis]