REDAKCIJOS SKILTIS

 

 

 

Parašas po straipsnioMinėdami "Mūsų žodžio" 60-metį, kalbiname jo kūrėjus. Net ir brandus leidinys turi gebėti intriguoti, įtraukti į diskusiją. "Mūsų žodis" jau pradėjo keistis. Nesakome "pasikeitė", nes visus šiuos metus žurnalas ieškos savo veido, stiliaus, išskirtinumo. Svajojame pastorėti dar bent keturiais puslapiais (spausdindami patogų skaityti formatą, negalime leisti sau mažo šrifto - todėl vietos katastrofiškai stinga). Svajojame apie spaudos kioskų ir prekybos centrų vitrinas. 

Tarybų Lietuvoje neįgaliųjų "nebuvo". Tais laikais pavadinimas "Mūsų žodis" buvo drąsi ir stipri žinia: štai mes, aklųjų bendruomenė, štai mūsų žodis, išgirskite! Tačiau laikai pasikeitė, todėl dar šiemet, iš širdies padėkoję praeičiai, turėsime pakeisti žurnalo pavadinimą. Kad aiškiau pasakytumėm, kokios bendruomenės vardu kalbame. Kad būtume atpažįstami. Kad niekas mūsų nepainiotų su Skuodo rajono laikraščiu "Mūsų žodis", "Tikėjimo žodžio" bendruomene, Jehovos liudytojais (Šilutėje sausį nutiko tokia istorija!), nekaltintų "sovietizmais". Tikimės išplaukti į platesnius vandenis - kad žurnalą sklaidytų ne tik su neregiais dirbantys specialistai, kultūros projektų kūrėjai, bet ir žmonės, kurie nori pažinti visus gyvenimo atspalvius. Jei turite idėjų, kaip gali vadintis žurnalas - rašykite mums! 

Tikriausias žurnalo pokyčių "lakmuso popierėlis" - skaitantieji brailio raštu. Jie žvelgia į pačią esmę. Daugeliui skaitytojų rūpi, kada bus TVR programos brailio raštu. Dar pavasarį sugedus daugiatiražei spaudos įrangai, kol kas neturime galimybių jas spausdinti - technika "nepaveža" (naujasis redakcijos spausdintuvas skirtas mažatiražei spaudai). Ieškome brailio spaudos galimybių tiek užsienyje, tiek valdžios koridoriuose. Apie TVR programų "atsigavimą" būtinai informuosime žurnalo puslapiuose. 

Didžiausias redakcijos siekis - dinamiškas santykis su skaitytojais. Todėl rašykite, skambinkite, girkite, kritikuokite! Nebūsime visiems patogūs (nes tuomet rizikuojame tapti nuobodūs), tačiau stengsimės atliepti Jūsų poreikius ir lūkesčius. 

Ramunė Balčikonienė 

 

Nuotrauka. Ramunės Balčikonienės portretas. Matoma jauna moteris, pozuojanti prie baltos sienos. Ramunė nuotraukoje matoma iki vos žemiau pečių juostos. Ji liekna, šviesios odos, tamsiais, trumpai kirptais plaukais, krentančiais garbanomis nuo viršugalvio iki ausų. Žvilgsnis ramus, gilus, žiūri tiesiai. Moteris švelniai šypsosi. Ji dėvi prigludusią tamsią bliuzelę apskritimo formos apykakle. 


[Komentarai] | [Turinys] | [Mūsų tinklapis]