KONKURSAS

 

TYPHLO & TACTUS 2019


Kviečiame dalyvauti 2019 metų taktilinių knygų konkurse "Typhlo & Tactus". Konkursas rengiamas nuo 2000 metų. Jo prestižas vis didėja, o knygų ir reljefinių iliustracijų kokybė nuolatos gerėja. Kviečiame dalyvauti sutrikusios regos vaikų tėvus, močiutes ir senelius, vaikų darželių darbuotojus, mokytojus, dailininkus. Šiam konkursui pristatytos knygos skiriamos akliems arba silpnaregiams vaikams – nuo pačių mažiausių iki 12 metų amžiaus. Knygų tekstą ir iliustracijas galite sukurti patys, tuomet joms nebus taikomos autorių teisės. Yra ir kita galimybė – knygelę sukurti galite pagal leidyklos reginčiųjų raštu knygą. Tada turėsite pateikti leidyklos sutikimą pagal jų leidinį kurti taktilinės knygos versiją ir ją platinti keliose valstybėse. Yra ir dar viena galimybė – kurti liečiamąją knygą pagal liaudies pasaką arba kitokį pasakojimą, kuris yra viešai prieinamas visuomenei. Tekstą prašome išversti į prancūzų ir anglų kalbas. Prizines vietas iškovojusios knygos apdovanojamos piniginiais ir daiktiniais prizais. Pirmąją vietą pelniusi knyga patenka į Tarptautinio liečiamųjų iliustruotų knygų muziejaus (iMoTiB), esančio Dižone (Prancūzija), fondą. 

"Typhlo & Tactus" konkurse gali dalyvauti knygų kūrėjai tik iš tų valstybių, kurių organizacijos yra sudariusios sutartį su tarptautinio konkurso organizatoriumi "Les Doigts Qui Rêvent". Lietuvoje tokią sutartį yra sudariusi Lietuvos aklųjų biblioteka. Knygas reikia pristatyti į Lietuvos aklųjų bibliotekos tiflotyros skaityklą (Skroblų g. 10, 202 kab., LT–03142 Vilnius) iki 2019 m. rugpjūčio 15 d. 

"Les Doigts Qui Rêvent" organizacija už aktyvią veiklą skatinant taktilinių knygų leidybą ir konkurso "Typhlo & Tactus" organizavimą 2018 m. apdovanota IBBY Asahi skaitymo skatinimo premija. Prie šio įvertinimo prisidėjo visi rengtų taktilinių knygų konkursų dalyviai, savo veikla skatinę tokių knygų plėtrą visame pasaulyje. 

Išsamias konkurso sąlygas rasite Lietuvos aklųjų bibliotekos tiflotyros skaitykloje ir "Typhlo & Tactus" svetainėje http://www.tactus.org/T&T_Rules2019.pdf 

Lietuvos aklųjų biblioteka 


[Komentarai] | [Turinys] | [Mūsų tinklapis]