DĖMESIO!

 

LIEČIAMŲJŲ KNYGŲ KONKURSAS


Skelbiamas 2017 m. tarptautinis liečiamųjų knygų „Typhlo & Tactus„ konkursas 

 

Prancūzijos ne pelno siekianti organizacija „Les Doigts, qui Rêvent„ kviečia kurti liečiamąsias knygutes, skirtas akliems ir silpnaregiams 3–12 metų vaikams, ir dalyvauti konkurse. Nugalėtojai bus apdovanoti prizais, o knygos bus išleistos Europos šalių ir kitomis pasaulio kalbomis. 

Konkurse gali dalyvauti sutrikusios regos vaikų tėveliai, mokytojai, draugai, dailininkai ir rankdarbių mėgėjai. 

Lietuvoje sukurtas knygas tarptautiniam konkurso etapui atrinks Lietuvos aklųjų bibliotekos direktorės sudaryta komisija. Tai šios srities profesionalai, žmonės, gerai mokantys brailio raštą, išmanantys tiflografiką. Penkios atrinktos geriausios knygos bus išsiųstos į Dižoną (Prancūzija). Čia 2017 m. spalio mėnesį ir paaiškės tarptautinio konkurso nugalėtojai. 

Džiugu, kad mūsų šalies autorių darbai šiame konkurse ne kartą buvo pastebėti: 2009 m. Vilniaus technologijų ir dizaino kolegijos studentės Editos Cvirkaitės knyga „Avytė„ ir studentės Alionos Bobin knyga „Arklys„ laimėjo trečiąją vietą, 2013 m. šios kolegijos studento Žyginto Čigo knyga „Ragai„ apdovanota diplomu, o 2015 m. diplomas skirtas Birutės Pečiūraitės–Baltuškienės knygai „Mažosios boružės pasakos„. 

2017 m. „Typhlo & Tactus„ konkurso taisykles ir patarimus, kaip gaminti liečiamąsias knygas, rasite Lietuvos aklųjų bibliotekos internetinėje svetainėje www.labiblioteka.lt. 

Sukūrę knygą, užpildykite paraiškos formą. Nuorodą į ją rasite Lietuvos aklųjų bibliotekos internetinėje svetainėje. 

Knygos konkurse gali dalyvauti tik vieną kartą. Sukurtas knygas iki 2017 m. rugsėjo 1 d. prašome siųsti paprastu paštu: 

 

Audronei Gendvilienei 

Lietuvos aklųjų biblioteka 

Skroblų g. 10, 

LT–03142 Vilnius 

 

Konkurso organizatoriaus internetinė svetainė: www.tactus.org 


[Komentarai] | [Turinys] | [Mūsų tinklapis]