MINTYS

Pranas ŽIOGAS

AKLASIS DONŽUANAS


Ar aklas žmogus turi atsisakyti daugelio gyvenimo teikiamų malonumų ir susitaikyti su mintimi, jog "ne tau, Martynai, mėlynas dangus"? Kuo toliau, tuo labiau imu įsitikinti, jog nematantys žmonės gali maudytis tose pačiose malonumų jūrose kaip ir regintys. Jau nebesistebime neregiais kalnų slidininkais, baidarininkais, įveikiančiais regintiems pavojingus slenksčius, išbandančiais savo jėgas skriejant vandens slidėmis ir t.t. Vis stiprėja kalbos apie autonomiškai pilotuojamus automobilius. O gal netrukus išgirsime apie neregį, sėdantį prie lėktuvo ar stojantį prie laivo šturvalo? Mėgstantys vairuoti neregiai, laukdami savo eilės savarankiškai išriedėti į kelius, veltui laiko negaišta. Jau ne iš vieno greičio mėgėjo išgirstu, kaip savo aistrai patenkinti jie naudoja aerodromus ar kitas dideles erdves be jokių kliūčių, esančias tiek Lietuvoje, tiek ir kitose šalyse. Nežinau, ar smerkti, ar stengtis pateisinti, kad noras kartais būna didesnis už riziką ir visokiausius draudimus. Šį kartą, įsibėgėjant svaiginančiam pavasariui, papasakosiu apie vieną vaikiną, kuris bandė sulaužyti visas kliūtis, trukdančias jam, kaip neregiui, bendrauti su merginomis ir patirti kuo daugiau tokio bendravimo malonumų. Girdėdamas kitų, reginčių vaikinų pasakojimus apie būdus susipažinti su panelėmis, pasimatymus, ilgalaikius ir trumpalaikius santykius, mano pasakojimo herojus, įvertindamas savo, kaip neregio, situaciją, susikūrė savotišką sistemą. Tos sistemos atskirus elementus ir pailiustruosiu šiame pasakojime. Gali būti, jog kai kuriems nematantiems vaikinams ši sistema pasirodys netinkama pagal jų charakterį, kitas savybes ar požiūrį į kitą žmogų, bet gal kam tie pavyzdžiai pasitarnaus. Nepriimkite visko už gryną pinigą ir nepradėkite mechaniškai kopijuoti to, ką sužinosite iš mano pasakojimo. 

Kad būtų paprasčiau, savo herojui suteiksiu Rimo vardą. Štai kokių gudrybių Rimas imasi, kai užsimano "paskanauti" jam patikusio balso savininkės merginos lūpas. Jis tiesiog priėjęs prie merginos ir užkalbinęs kokiu žodeliu, kad įvertintų tos merginos proporcijas, be jokių ceremonijų įsisiurbia į lūpas. Baigęs procedūrą, vaikinas nuramina sutrikusią merginą paaiškindamas, jog tai buvo sveikatinimo bučinys. Jis esą privalgęs česnako ir dabar, po šio bučinio, mergina tikrai nesirgsianti nei sloga, nei gripu ar kita kokia virusine liga mažiausiai artimiausias dvi savaites. Net jei vaikino aiškinamoji kalba nepasirodys merginai įtikinanti, vargu ar ji imsis kokių drastiškų priemonių. Juk tikri ar tariami ketinimai tokie nekalti ir pozityvūs. Neetiška atsilyginti antausiu ar kaip kitaip nederamai. Jei mergina reaguoja pakenčiamai, vaikinas tęsia ataką. Jis ima porinti cituodamas perskaitytą teiginį, kad per vienos minutės bučinį žmogus sunaudoja 26 kalorijas. Po šios moksliškai pagrįstos aiškinamosios kalbos jis pasiūlo pratęsti kalorijų deginimo procedūrą čia ir dabar arba kitu jai patogiu laiku. 

Kitas būdas išragauti merginos lūpų skonį yra ne mažiau drastiškas. Vaikinas kaip ir pirmu atveju prieina ir be jokių ceremonijų ima bučiuoti. Po šio veiksmo nespėjusiai atsigauti merginai jis paaiškina, jog tai ne jo bučinys. Esą tą bučinį prašęs perduoti jo draugas. To tariamo draugo vardą jis pasako bet kokį pirmą jam pasitaikiusį iš atminties, kaip dažnai mėgstama sakyti - iš lubų. Jei nubučiuotoji ima raustis savo atmintyje, stengdamasi prisiminti, ką ji iš savo draugų rato pažįsta turint ištartą vardą, tai Rimas gali jaustis ramus ir viskas, kas vyks po to, jau visai ne jo problema. Jei mergina vaikino tokiu vardu nepažįsta ir kategoriškai apie tai nedelsdama pasako, Rimas apsimeta sutrikęs, atsiprašo, kad tikriausiai bus supainiojęs merginą. Jo manymu, tas tariamas draugas tikriausiai turėjo omenyje visai kitą merginą tokiu pačiu vardu, o jis kaltas, nes pavardės nepatikslino. Po tokio pasiaiškinimo Rimas dar kartą pabučiuoja merginą teigdamas, jog atsiima ne jai skirtą bučinį atgal, apsimestinai nuoširdžiai atsiprašydamas ir palikdamas dar labiau sutrikusią merginą. 

Trečias būdas iš esmės mažai skiriasi nuo pirmų dviejų. Vaikinas, priėjęs prie merginos, sako: "Tu šiandien kažkaip įtartinai atrodai. Ar tikrai nesergi? Labai jau išblyškusi. Ar nesilpna? Bijau, kad gali apalpti. Žinai, dėl visa ko aš tau padarysiu dirbtinį kvėpavimą burna į burną. Blogiau nebus." 

Kas vyksta po to, jau, manau, pasakoti nebereikia. Nežinau ar tikėti, bet Rimas teigia, jog merginos tokiais atvejais visai pamiršta apie tai, kad jis nemato ir negali vizualiai įvertinti, kaip mergina iš tiesų atrodo. "Svarbiausia - netikėtumas ir staigumas", - šypsosi Rimukas. 

Po kelių sėkmingų bandymų vaikinas plečia savo malonių patirčių ratą. Jis tarsi netyčia užkliudo iš anksto nusižiūrėtą, o tiksliau - nusiklausytą moteriškos lyties atstovę ir tada puola atsiprašinėti ne tik žodžiais, bet ir glostydamas, glamonėdamas bei bučiuodamas tiek užgautą kūno dalį, tiek ir kitas, jo nuomone, dėmesio vertas vietas. 

O štai dar vienas būdas savo veiksmams pateisinti. Vaikinas paleidžia į darbą rankas, o sutrikusiai ir dažnai supykusiai merginai, jei spėja, paaiškina, jog tai viso labo tik iš anksto deklaruotas sociologinis tyrimas, taip sakant, socialinė provokacija ir nėra čia ko pykti, nes jis esą turįs licenciją tokiems tyrimams. Jei mergina reikalauja tą dokumentą parodyti, vaikinas išsitraukia iš anksto paruoštą popieriuką su gražiomis eilėmis apie meilę. Jei mergina išsiaiškina popierėlio turinį, Rimas ima atsiprašinėti, jog per tas savo netikusias akis bus supainiojęs ir įsidėjęs ne tą lapelį. 

Jei įsivaizduojate, jog Rimui viskas einasi kaip "sviestu patepta", tai mažumėlę jus nuvilsiu. Pasitaiko, ir gana dažnai, kad šaunusis vaikinas lieka ne tik nieko nepešęs, bet ir į namus grįžta kiek pasikeitusia išvaizda, taip sakant, mažumėlę deformuotas. Kaip minėjau, Rimas yra neregys, tad kelis kartus jis neįvertino aplinkybės, jog šalia merginos gali būti jos vaikinas, mėgstantis ženklinti visus, kas kėsinsis į jo mylimosios garbę ir orumą. Rimas veikia staigiai ir netikėtai. Ne visada kelias merginos link būna laisvas. Pasitaiko, kad kakta atsitrenkia į stulpą ar medį. Vieną nemalonų nuotykį papasakosiu detaliau. Tai buvo labai šalta žiemos diena ir gyvsidabris veržėsi pro termometro apačią. Išsiilgęs šilto apsikabinimo ir dar karštesnio bučinio, vaikinas ėjo gatve ir pro kailinę kepurę išgirdo labai malonų ausiai balsą. Negaišdamas nė sekundės abejonėms, Rimas, išskleidęs pirštiniuotas rankas, puolė balso link ir, pajutęs kliūtį, apkabino bei priglaudė lūpas prie apkabintosios. Tik vietoje moteriško, spurdančio, gyvybe ir aistra alsuojančio kūno, vaikinas pajuto stingdantį metalinio stulpo šaltį. Drėgnos lūpos prilipo prie stingdančio metalo taip, kad tas lūpas vos pavyko atplėšti. Dar dėl vieno atvejo išdykėliui gerokai gėda, todėl prašė manęs niekam nepasakoti. Aš ir nepasakosiu niekam, o tik jums! O buvo taip: vaikinas suklydo vertindamas atstumą ir apkabino bei bandė apdovanoti bučiniu ne merginą, o barzdotą vyruką. Po to karto donžuano karjeroje buvo atsiradusi geroka pertrauka. Aš negaliu teigti, nes pats nematau, bet regintys mano draugai sako, kad Rimo ausys neįprastai raudonos. Gali būti, jog tai Rimuko rizikingų užsiėmimų pasekmės. Pats donžuanas labai nenoriai pripažįsta, kad jam tenka paragauti ne tik saldžių bučinių, bet ir skambių antausių... 

Nesėkmės nesustabdė išradingo vaikino. Rimo vaizduotei nėra ribų. Manau, visų savo paslapčių jis man neišpasakojo. Dar gali būti, jog kol rašiau šį straipsnį, kol išspausdino, Rimas jau sugalvojo naujų būdų įvilioti į savo glėbį vieną merginą po kitos, bet apie juos papasakosiu jau kitų metų balandžio 1 dieną. 

P. S. Kilus skandalui ir moterų pasipiktinimui dėl Seimo nario seksualinio priekabiavimo, Rimas prašė manęs jo pasakojimo neviešinti, bet aš jau buvau išsiuntęs straipsnį į žurnalo redakciją, tad niekuo negalėjau jam padėti, todėl daugiau apie save jis man ateityje gali ir nebepasakoti. Gaila. Beje, kokį meilės "arsenalą" pasitelkia neregės moterys? Tik jau nesakykite, susimildamos, kad ne Ievos dukterys esate. 


[Komentarai] | [Turinys] | [Mūsų tinklapis]