TURINT LAIKO

Giedrė REČIŪNIENĖ

PAPUOŠALAI, KURIAIS VERTA PUOŠTIS


Kiekviena moteris privalo turėti bent kelis papuošalus, kurie padėtų sukurti savą stilių ir pasijusti gražiai. Papuošalai nebūtinai turi būti pagaminti iš brangių metalų arba akmenų. Tai gali būti rankų darbo papuošalai iš įvairių medžiagų ar tiesiog kokybiška bižuterija. 

Kaip teigiama, ir jau turbūt visi žino, kad pirmieji pasaulyje puoštis pradėjo vyrai. Gamtos pasaulyje iki šiol puošniausi yra patinėliai. Na, o mūsų laikais daugiausia puošiasi moterys, nors vis daugiau vyrų pamėgo įvairius vyriškus aksesuarus. 

Teigiama, kad vienu metu galima nešioti ne daugiau kaip tris papuošalus. Ar šiuolaikinės mados tendencijos leidžia nusižengti šiai taisyklei? Šiuolaikinės tendencijos leidžia labai daug. 

Pamirškime papuošalų komplektus. Iki smulkmenų suderinti papuošalų rinkiniai atrodo monotoniškai ir neįdomiai. Dabar drąsiai galite "išardyti" komplektėlius ir puoštis derindami aksesuarus prie aprangos ar paros laiko. Jei patys negalite tai padaryti, visada šalia yra kažkas, kas jums padės, patars. 

Tačiau tai nereiškia: jei mados tendencijos nevaržo žmogaus, galima nekreipti dėmesio į savo figūrą, gyvenimo būdą ir nešioti visas puošmenas. 

Tai gali ne tik gadinti jūsų įvaizdį, bet ir išryškinti kai kuriuos trūkumus. Nors norime atrodyti įdomiai, vis dėlto dar esame konservatyvūs ir labai praktiški, todėl renkamės kuklius brangių metalų papuošalus. Kartais reikėtų pasijusti laisvai ir įsigyti kokį nors ekstravagantišką papuošalą. Reikia stengtis būti kūrybiškesniems, labiau pasitikėti savimi ir savo pasirinkimu. 

Papuošalą galima rinktis kaip įvaizdžio detalę, tačiau jis gali ir neišsiskirti iš bendro stiliaus. 

Masyvūs papuošalai labiau tinka laisvalaikiui. Juos patartina derinti su šiurkštesnio audinio bei šiek tiek linkusiais glamžytis audiniais, pavyzdžiui, linu, medvilne, džinsais. Tiktų net pačių pasigaminti papuošalai iš vilnos, audinio ar spalvoto modelino. Derinant prie prabangių šilkinių drabužių, rizikuojama sugadinti bendrą įvaizdį. 

Stilistai pataria: kiekviena moteris, prieš pradėdama ieškoti papuošalų, pirmiausia turėtų išsiaiškinti, kurias kūno vietas nori pabrėžti, o kurias paslėpti. Artimieji ir draugai gali jums padėti išsiaiškinti, kuri kūno dalis turi daugiau trūkumų. Jeigu apatinė, figūrą galima pataisyti parenkant tinkamus auskarus arba kaklo papuošalą. Jei viršutinė, verta rinktis įvairius žiedus ir apyrankes. Šios puošmenos atkreips aplinkinių dėmesį, todėl atrodysite lieknesnė. 

Papuošalus - kaklo, rankų, ausų - būtina derinti, tačiau jie jokiu būdu neturėtų būti vieno komplekto. Manoma, kad moteriai, kuri dėvi vieno komplekto papuošalus, trūksta kūrybingumo. Kartais būna išimčių, kai dizaineriai sukuria gana skirtingus papuošalus, kuriuos sujungia į vieną rinkinį. Renkantis puošmenas, svarbiausia, kad jos būtų skirtingos, tačiau vienos spalvos ar stiliaus. 

Ant tos pačios rankos galima nešioti vestuvinį žiedą ir kokybišką bižuteriją, nebūtinai visi žiedai turi būti auksiniai. 

Teigiama - įprasti kaklo papuošalai, tarkime, perlų karoliai ar auksinė grandinėlė, moterį sendina. Tai klasikinis ir konservatyvus derinimo būdas. Jeigu kaklo grandinėlė labai smulki ir plona, rekomenduojama prie papuošalo parinkti pakabutį arba priderinti dar keletą grandinėlių, vėrinių. Dabar galima įsigyti rankų darbo (ar net pasigaminti pačioms) įspūdingų kaklo vėrinių iš įvairiausių medžiagų - šilkinių, sutažinių juostelių, karolių, vilnos. Šie kaklo papuošalai tinka visokio amžiaus moterims, yra puošnūs, patrauklūs. Tačiau, jeigu norite atrodyti solidžiai, tuomet geriau rinktis klasikinius variantus. 

Stilistų nuomone, žėrinčius papuošalus galima derinti prie vakarinės ir kartais kasdieninės aprangos. Prabangiai atrodantys papuošalai šiek tiek pagražina ne visada tvarkingai atrodančius laisvalaikio drabužius. Tuomet jie vizualiai tampa išvaizdesni, o komplektas išskirtinis, susidarys savito stiliaus įvaizdis. 

Labiausiai puoškite gražiausias savo kūno vietas, nes tuomet išryškinsite privalumus ir paslėpsite trūkumus. Pavyzdžiui, ne visada gražiai atrodo masyvi apyrankė ant putlios rankos, bet galbūt turite ilgą gražų kaklą - puoškite jį. 

Visgi vyresnėms moterims, beje, ir vyrams, geriau rinktis klasikinius papuošalus ar kokybišką bižuteriją. Neįprastas požiūris į aprangos pasirinkimą jaunina, tačiau reikia labai subtiliai jausti, kiek galite sau leisti rinkadamiesi tiek papuošalus, tiek drabužius. Bet kiekvienas turime su kuo pasitarti. Nekopijuokite kitų apsirengimo, atraskite savo stilių ir nepamirškite, kad tokiam tikslui nereikia daug išlaidų - tereikia šiek tiek pasidomėti mada ir paeksperimentuoti su tuo, ką turite savo spintose. 


[Komentarai] | [Turinys] | [Mūsų tinklapis]