SUKAKTYS

Brigita NARMONTAITĖ

JAU KETURIOS DEŠIMTYS METŲ...


Mokinių pasirodymas LASUC 40-mečio šventėjeKiekvieną rugsėjo pirmąją į Lietuvos aklųjų ir silpnaregių ugdymo centrą (LASUC), lyg į ką tik pastatytą, naujutėlį, žengia pirmokai. Kiekvieną pavasarį išeina abiturientai - lyg pirmoji laida. Tačiau mokykla tik pirmokams atrodo nauja. Iš tiesų ji skaičiuoja jau penktą dešimtmetį, kurio pradžią, arba 40 metų jubiliejų, LASUC kolektyvas minėjo spalio 2 dieną. 

Per keturis dešimtmečius šioje mokykloje užaugo daug aklųjų ir silpnaregių, tapusių žinomais masažuotojais, verslininkais ar muzikantais. Kai kurie iš jų, kaip ir kai kurie buvę pedagogai, atvyko paminėti šios įspūdingos sukakties. O minėjimo būta tikrai iškilmingo: prasidėjęs šv. Mišiomis Švento kryžiaus atradimo bažnyčioje, LASUC salėje tęsėsi koncertu, kuriame pasirodė ne tik mokiniai, bet ir svečiai. Į muzikos šalį visus vedė pianistė, Lietuvos muzikos akademijos studentė Dainora Laukžemytė ir dainininkas Gražvydas Sidiniauskas. Tačiau labiausiai nudžiugino į sceną netikėtai pakilęs tikrų tikriausias "Feniksas" - neiširęs aklųjų choras, gynęs LASS garbę praėjusiuose "Chorų karuose". LASUC jubiliejaus šventėje šauniesiems dainininkams nereikėjo kovoti, choras parodė viską, ką gali ir ko mokyklos sienos seniai negirdėjo. 

Nors LASUC jubiliejų šventėme prieš mėnesį, darbuotojų ir mokinių mintyse liko ir ilgai neišbluks iškilmingas minėjimas, kaip mokytojų atmintyje gyva pirmoji abiturientų laida. Liks ir viltis, kad mokykla gyvuos dar ilgai - juk jai tik keturios dešimtys metų. 


[Komentarai] | [Turinys] | [Mūsų tinklapis]