RENGINIAI

Irena MARCIŠAUSKIENĖ

KAIP GERA, KAD TURIME VIENI KITUS...


Praėjusiais metais į sudaromą Lietuvos aklųjų ir silpnaregių Kelmės rajono filialo renginių repertuarą buvo įtrauktas tradicinis žmonių su negalia renginys "Tau, Vilniau". Tai šventė, kurioje susirenka žmonės iš visos Lietuvos, turintys įvairių negalių. Vieni džiugina įspūdingomis dainomis, kiti dalyvauja parodoje-mugėje ir stebina neįtikėtino grožio dirbiniais. 

LASS Kelmės rajono filialo nariai šiai šventei ruošėsi keletą mėnesių. Folkloro ansamblis "Ramočia" naujino repertuarą, kruopščios moterys tvarkė tautinius rūbus. Medžio, popieriaus, biserio ir kitus dirbinius ruošė būrelio "Pasidaryk pats" nariai. Organizacijoje jautėsi džiugus pasiruošimo jaudulys. 

Vilniuje nuo pat ryto kariai ruošė palapines parodai-mugei. Vienoje iš jų patalpinome ir savo darbus. Daugelio dėmesį traukė išsiskiriantis palapinės apipavidalinimas ne tik paukščiais, bet ir naujai įsigyta reprezentacine juosta. Vaikų akis traukė įspūdingo dydžio popierinė gulbė, moterys domėjosi riešinėmis, biserio papuošalais, sagėmis, vyrai klausinėjo apie iš medžio padarytą karutį ir didelį vazoną. 

LASS Kelmės rajono filialo nariai šventėje

Tačiau didžiausias "Ramočios" pasididžiavimas - kolektyvo dainavimas. Net ir esant atokiau nuo pagrindinės scenos, verčia sustoti ir paklausyti to galingo dainavimo, drebinančio Katedros aikštę. Džiugu matyti, su kokiu malonumu ir pasigėrėjimu dainų klausosi į Vilnių atvykę užsienio svečiai. 

Labai džiaugiamės, kad mumis nuolat rūpinosi LR Seimo narė Alma Monkauskaitė, Socialinių paslaugų tarnybos direktorė Aldona Kvintufelienė. Taip pat atradęs laisvą minutę susitikti skubėjo LR Seimo narys Edvardas Žakaris. 

Grįžtant namo, net lietus nedrįso sutrukdyti aplankyti Trakus ir jų didingą pilį. Kai kam tai buvo pirmas kartas. O visų dalyvių įspūdžiai, manau, neišblės iki kitų metų rugsėjo ir mes vėl džiaugsmingai sakysim: "Tau, Vilniau." 


[Komentarai] | [Turinys] | [Mūsų tinklapis]