RENGINIAI

 

MALDOS DIENA TYTUVĖNUOSE


Tytuvėnų bažnyčiaŠių metų birželio 6 dieną dalyvavau neregių Maldos dienoje, kuri vyksta jau ne pirmą kartą ir kiekvienais metais vis kitoje Lietuvos vietoje. Šiais metais ji buvo švenčiama Tytuvėnuose. 

Nors šioje Maldos dienoje dalyvavau pirmą kartą, bet man ji paliko labai gerų įspūdžių. Išvažiavome nuo Lietuvos aklųjų bibliotekos 7 valandą ryto. Iki Tytuvėnų turėjome važiuoti apie 2 val. Pakeliui į Tytuvėnus susipažinau su vilniečiu Giedriumi, ir mudu kalbėjomės visą kelionės į priekį ir atgal laiką, todėl keturios valandos važiavimo visai neprailgo. Atsimenu, kai pradėjome kalbėtis, pirmas klausimas, kurį jam uždaviau, buvo toks: "O pas jus Mobile Speak pirktas ar laužtas?" 

Jis man atsakė, o paskui ėmėme kalbėtis apie sintezatorių "Liepa", aptarėme jo privalumus ir trūkumus. Dar kalbėjomės apie kompiuterius, telefonus, programavimą bei kitus ne mažiau svarbius reikalus. Į Tytuvėnus turėjo važiuoti apie 550 neregių ir juos lydinčių žmonių, tiek žmonių, aišku, į vieną autobusą netilpo, todėl važiavo keli autobusai. Iš Lietuvos aklųjų ir silpnaregių ugdymo centro važiavome tik mudu, aš ir Jolanta, mano bendraklasė, nors turėjo važiuoti dar Vilius ir Brigita. Neprivažiavę Tytuvėnų, išlipome ir priėjome prie arklio, kuris buvo aukštas ir kaip tikras. Aš ir Giedrius ant jo užlipome, pasėdėjome. Tada jau važiavome į Tytuvėnus ir 11 val. ėjome į bažnyčią, kurioje vyko Mišios ir jose dalyvavo du kunigai bei vyskupas. Po Mišių ėjome į vienuolyną, apžiūrėjome celes, kuriose anksčiau gyveno vienuoliai, apžiūrėjome kunigo drabužius ir kitus seniau naudotus daiktus. Apie antrą valandą važiavome į Tytuvėnų miesto šventę "Tytuva". Viskas vyko prie Gylio ežero. Mudu su Jolanta apžiūrėjome banglentes, o aš patikrinau, ar šiltas vanduo.  

"Tytuva" turėjo vykti iki vidurnakčio, bet mes ilgai nebuvome - išvažiavome apie penktą valandą po pietų. Tada vėl dvi valandas važiavome iki Aklųjų bibliotekos. Aš, aišku, kalbėjau su Giedrium, planavome, kada grįšime. Grįžome apie aštuntą valandą vakaro. 

Man šita maldos diena paliko daug gerų įspūdžių - ji buvo tikrai labai įdomi, labiausiai man patiko prie Gylio ežero, bet šiaip viskas buvo labai gerai ir, jeigu kitais metais bus Maldos diena, tai aš būtinai važiuosiu. Ir šiaip, jei dar bus kokių panašių renginių, tikrai labai norėčiau juose dalyvauti. 

Hermis KASPERAVIČIUS, 6 kl. 


[Komentarai] | [Turinys] | [Mūsų tinklapis]