PROJEKTAI

Vaida BUTAUTAITĖ

PAŽINIMO DŽIAUGSMAS


Šiek tiek apniukusią birželio penkioliktosios dienos popietę Klaipėdos regos ugdymo centro darbuotojai ir vaikai iš Lietuvos, Latvijos, Estijos ir Baltarusijos susiruošė į stovyklą "Pažinimo džiaugsmas". Šiemet ji buvo ypatinga dėl dviejų priežasčių: vaikai turėjo galimybę stovyklauti Nidoje, o "Pažinimo džiaugsmas", respublikinė stovykla, tapo tarptautine. Gausus būrys svečių grožėjosi Lietuva ir stovyklos programos spalvingumu. 

Tik išvykę iš Klaipėdos keltu kėlėmės į Smiltynę, aplankėme Juodkrantę. Visų atmintyje išliko Raganų kalnas, gausybė gidės papasakotų istorijų apie jį. Aplankę raganas, iškeliavome į Nidą. Įsikūrus - stovyklos atidarymas. Pedagogai dainelės tekstu dalyviams pristatė stovyklos programą ir kiekvieną tiek didelį, tiek mažą pakvietė į laivą, kur visas dienas laukė daug pažinimo džiaugsmų. 

Antrają stovyklos dieną grožėjomės Nidos paukščiais, klausėme jų garsų ir bandėme atspėti, koks tai giesmininkas. Sužinojome, kiek daug ir įvairių paukščių gyvena Lietuvoje. Pasivaikščioję ir susipažinę su skraidančiais Nidos gyventojais susitikome su gintaro meistru, kuris kiekvienam atminimui padovanojo gabalėlį gintaro, trumpai papasakojo jo istoriją, atsakė į mažųjų klausytojų klausimus. 

Trečiąją "Pažinimo džiaugsmo" dieną plaukėme laivu "Austėja". Įspūdžiai buvo nepakartojami, žodžiais sunku juos nupasakoti. Laivas siūbavo, visi jo keleiviai galėjo klausytis pasakojimo apie Nidą, vaikščioti po laivo patalpas ar tiesiog ilsėtis su kavos puodeliu rankoje. Pasibaigus kelionei, stovyklautojų veiduose švietė šypsena. Po šios pramogos visi kartu gaminome vėtrunges, buvo smagu stebėti, kiek įdomybių pripiešė mažieji dailininkai, kaip džiaugėsi, kad galėjo pasiimti vėtrunges namo. 

Ketvirtąją stovyklos dieną visus bandė gąsdinti lietus, bet mes nepabūgome ir draugiškai išsiruošėme susipažinti su Nidos grožybėmis. Aplankėme Vytauto Kernagio suolelį, Nidos bažnyčią, apžiūrėjome įdomią jos architektūrą. Susitikome su filmų režisieriumi Arvydu Barysu ir turėjome galimybę patys pabandyti aktoriaus, režisieriaus, garso režisieriaus bei operatoriaus darbus. Visiems buvo įdomu, patyrėme daug naujų, neatrastų dalykų. Po to kibome į darbą ir ruošėmės talentų vakarui, kuris ir vainikavo "Pažinimo džiaugsmo" stovyklą. Savo talentus parodė tiek maži, tiek jau paūgėję. Skambėjo dainos, netilo šokiai, eilės ir fortepijono muzika. Netrūko ir staigmenų. Stovyklautojai renginio pabaigoje į dangų paleido savo svajonę, gavo dovanų ir klausė aklųjų choro "Feniksas" koncerto, kuris kiekvieno širdyje paliko po mažą lašelį tikėjimo, vilties ir optimizmo. Visi supratome, kad gyvenime nėra nieko neįmanoma. 

Štai ir viskas. Paskutinė stovyklos diena - laikas atsisveikinti. Pasodinome padėkos ąžuolą, palinkėjome vieni kitiems gražios vasaros, verkėme išlydėdami svečius iš užsienio, tačiau širdyse liko viltis pasimatyti kitais metais. Už "Pažinimo džiaugsmą" reikia padėkoti Regos ugdymo centro direktorei Laimai Baranauskienei, Klaipėdos Senamiesčio "Rotary" klubui ir visiems, kurie vaikų širdelėse pasėjo po naują pažinimo sėklą, kuri, tikiu, sunokins daug nuostabių vaisių. 


[Komentarai] | [Turinys] | [Mūsų tinklapis]