JUBILIEJAI

Gražina SIDEREVIČIENĖ

SVEIKINIMŲ PUOKŠTĖ JUBILIATEI


Onutė MatusevičiūtėBirželio 11 dieną VšĮ Kauno aklųjų ir silpnaregių centro salė buvo sausakimša. Šventėme dainininkės, mėgėjų meno kolektyvų vadovės, šių metų TV3 konkurso "Chorų karai" laureatės, Lietuvos aklųjų choro "Feniksas" solistės Onutės Matusevičiūtės jubiliejinį gimtadienį. Jubiliatė turbūt ir pati nesitikėjo sulaukti tiek ją ir jos atliekamas dainas mylinčių žmonių. Ne veltui sakoma: "Mylėdami mes mylintį sutinkame." Visi pažįstantys dainininkę žavisi ir jos švelniu lyrišku balso tembru, ir optimizmu, lydinčiu net sunkiausiomis gyvenimo akimirkomis. Smagi, lengvai bendraujanti aukštaitė savo energija ir sveiku humoru užkrečia visus. 

Onutė jau gimė apsupta pasakų ir dainų, kurias jai nuolat dovanojo močiutė. Šventės pradžioje ji jausmingai padainavo liaudies dainą iš močiutės palikto dainų lobyno. Scenoje išvydome Onutės vadovaujamą moterų vokalinį ansamblį "Credo". Neeilinę staigmeną jai pateikė artimi bičiuliai - dainininkai Rita Preikšaitė ir Tomas Ladiga, klarnetininkas Valdas Andriuškevičius ir koncertmeisterė Beata Andriuškevičienė. Profesionalūs atlikėjai, talkon pasikvietę Onutę, visiems dovanojo smagų minikoncertą, sužavėjusį net įnoringiausius klausytojus. Jubiliatės nepamiršo ir naujieji jos bičiuliai - Lietuvos aklųjų choras "Feniksas". Dar prieš koncertą Onutės pasveikinti atvyko choro generolas Stano ir režisierius Marius Jampolskis. Galimybė išgirsti šį chorą savo scenoje - didelis malonumas, ir to nebūtų įvykę, jeigu ne Onutės jubiliejus. Ovacijomis sutikti choro dainininkai surengė šaunų pasirodymą, neatsitiktinai skambant baigiamajai dainai žiūrovai jos klausėsi atsistoję. 

Jubiliejinį sveikinimų vainiką pynė itin gausus būrys garbių svečių, draugų ir kolegų, gerbėjų. Viena už kitą spalvingesnės gėlių puokštės, dovanos, nuoširdūs palinkėjimai pylėsi kaip iš gausybės rago. Ypač nudžiugino LR Seimo narė Rasa Juknevičienė, kuri įteikė Onutei padėką. Padėka atkeliavo ir iš LASS pirmininko Sigito Armono - ją įteikė Respublikinio centro atstovė Lina Puodžiūnienė. 

Svetingo aukštaičių krašto dukra visus sveikinusius pakvietė prie itin subtiliai papuošto gausaus vaišių stalo ir čia netilo sveikinimai. Dažnas norėjo prieiti prie Onutės ir gimtadienio proga pasakyti kažką ypatinga ir gražaus. O garbi viešnia Rasa Juknevičienė panoro įsiamžinti su Onute ir jos mama bendroje nuotraukoje. Tą ji ir padarė. O kai Onutė prisėdo prie pianino, suskambo lyriškos ir humoristinės dainos, kurios liejosi ir liejosi, nes jai pritarė itin balsingas svečių choras. 

Tebūnie taip visada. Smagių, dainingų, sklidinų sielai šviesos metų! 


[Komentarai] | [Turinys] | [Mūsų tinklapis]