SUKAKTYS

Gražina SIDEREVIČIENĖ

DEŠIMT VILTIES METŲ


Gruodžio 12 dieną Kauno aklųjų ir silpnaregių centras savo bendruomenės narius ir kitus ištikimus žiūrovus pakvietė į centro įsteigimo dešimtmečio šventę "Viltimi pasidabinę". Įstaigos steigėjai - Lietuvos aklųjų ir silpnaregių sąjunga bei Kauno miesto savivaldybė. 

Renginys prasidėjo nuo atvirų durų dienos. Visi, norintys artimiau mus pažinti, turėjo puikią galimybę pažvelgti į priesalyje įrengtas pynimo iš vytelių ir keramikos būrelių kūrybines dirbtuves, sužinoti, kokias tiflopriemones ir kaip naudoja regos neįgalieji, kad palengvintų savo gyvenimą. Šalia prie kompiuterio stalo darbavosi kompiuterinio raštingumo mokytojas R. Dambrauskas. Salėje skambėjo liaudiškos muzikos kapelos "Bičiuliai" atliekamos melodijos, repeticijų kambaryje moterų vokalinio ansamblio dainas keitė kanklių muzika, o vėliau suskambėjo folkloro ansamblio dainuojamos dainos. Moterų klubo "Vizija" narės svečių laukė jaukioje virtuvėje, vaišino kava, arbata ir pačių pagamintais gardumynais. 

Nuaidėjusi tolimųjų Alpių ragų melodija visus sukvietė į salę, kur prasidėjo šventinis koncertas. Jį lankytojams dovanojo visi penki centre veikiantys mėgėjų meno kolektyvai. Smagu, kad buvo už ką pagirti dainininkus, muzikantus, skaitovus ir jų vadovus. Kanklių ansamblį už kasmetį dalyvavimą tarptautiniame tautinės muzikos ansamblių ir orkestrų festivalyje "Klonių aidai", mėgėjų teatrą "Aira" už gausų surengtų pasirodymų derlių, moterų vokalinį ansamblį "Credo" už parvežtą antrąją vietą iš tarprajoninio vokalinės muzikos festivalio konkurso "Nemunėlio vingiai", folkloro ansamblį ir "Bičiulius" už iniciatyvas rengiant liaudiškas šventes mūsų salėje. 

Šventėje sulaukėme daug brangių svečių: LR Seimo narių R. Juknevičienės ir O. Leiputės, Kauno miesto mero pavaduotojo K. Nausėdos, Kauno miesto tarybos narės L. Kudarienės, Žaliakalnio seniūno B. Girdausko, Kauno miesto socialinių paslaugų skyriaus darbuotojų L. Labanauskaitės ir A. Pauraitės, LAB Kauno filialo vedėjos I. Blaževičienės. Sulaukėme šiltų sveikinimų, palinkėjimų, gėlių ir dovanų, o Lietuvos Nepriklausomybės Akto signatarė R. Juknevičienė įteikė padėkas centro direktoriui Stasiui Babonui ir šių eilučių autorei "už pasiaukojamą darbą, siekiant jūsų suburtų žmonių integracijos visuomenėje, jų kūrybinių gebėjimų, meninės raiškos, bendruomeniško ir patriotiškumo ugdymą". 

Renginyje akcentavome viltį. Kodėl? Tik viltis veda mus į priekį, su ja pradedame dienos darbus, su ja gulame, viltimi užsiklojame. Prarastume viltį - gyvenimas taptų nykus ir beprasmis. Taip ir einame diena iš dienos. Viltimi pasidabinę, gerų norų bei ketinimų vedami. 

Nuotaiką dar labiau pakylėjo netikėti siurprizai: moterų klubo "Vizija" vadovė R. Girnienė su savo šauniomis moterimis iškepė skanų, į dvi dalis padalintą pyragą steigėjams. Labai gaila, kad antrosios pyrago dalies įteikti nebuvo kam. Stasys Babonas UAB "Stiklitos" vardu visiems kolektyvų vadovams padovanojo po stiklinį, nugludintų akmenėlių pripildytą, žvakide papuoštą aukurą su išraižytu užrašu "Kūrybinės sėkmės". 

Šventė baigėsi, o ausyse tebeskamba kažkurio iš svečių ištarti žodžiai: "Iš jūsų reikia mokytis švęsti ir džiaugtis gyvenimu." Smagu būtų išgirsti tokius žodžius ir po dešimties ar dvidešimties metų. Tikėkime. 


[Komentarai] | [Turinys] | [Mūsų tinklapis]