LASS CENTRO TARYBOJE

 

 


2014 m. rugsėjo 24 d. Vilniuje įvyko antrasis naujai išrinktos LASS centro tarybos posėdis. Posėdyje dalyvavo 14 LASS centro tarybos narių, LASS revizijos komisijos pirmininkė G. Padribonienė ir sekretorius V. Romeika bei kviestiniai asmenys - Lietuvos aklųjų bibliotekos direktorės pavaduotojas A. Černiauskas, VšĮ "PBC" direktorius T. Giniotis, advokatas A. Novikovas. 

Posėdžio pradžioje buvo aptartas Kultūros ministerijos kreipimasis į LASS dėl Lietuvos aklųjų bibliotekos (LAB) pastato. Šių metų vasario mėnesį LAB kreipėsi į ministeriją dėl bibliotekos infrastruktūros moderninimo galimybių ir pateikė kultūros infrastruktūros investicijų projekto aprašymą. Bibliotekos plėtros ir finansinių išteklių klausimas buvo svarstytas ministerijoje, tačiau, atsižvelgiant į tai, kad LAB pastatas veikia patalpose, kurios priklauso LASS, ministerija prašo perduoti pastatą valstybei. Prieš centro tarybos posėdį LAB patalpų klausimas buvo aptartas Vilniaus ir Alytaus regioninėje taryboje. Centro tarybos nariai pritarė regioninės tarybos siūlymui vesti derybas su Kultūros ministerija, ieškant kompromisinio ir abiem pusėms palankaus sprendimo. 

Posėdyje buvo patvirtintas naujas LASS centro tarybos reglamentas, "Dokumentų ir informacijos apie LASS veiklą pateikimo bei sąjungos narių prašymų ir skundų nagrinėjimo tvarka". Su šiais dokumentais galima susipažinti www.lass.lt svetainės rubrikoje "Apie mus" skiltyse "Centro taryba/Reglamentas" ir "Kiti dokumentai". 

Posėdyje patvirtintos trys prie LASS centro tarybos veikiančios visuomeninės komisijos ir jų sudėtis: Regėjimo neįgaliųjų teisių gynimo ir socialinių reikalų, Kultūros ir meno prieinamumo, Turto ir ūkio reikalų. 

Posėdyje buvo pateikta 2014 m. II ketvirčio LASS įmonių ir įstaigų ūkinės finansinės veiklos apžvalga. 2014 m. II ketvirtį dirbo dvi gamybinės uždarosios akcinės bendrovės ("Regseda" ir "Liregus") bei dvi gamybinę veiklą vykdančios viešosios įstaigos ("Aksida" ir "Kregis"). Ūkinę finansinę veiklą taip pat vykdė dar 10 kitų LASS viešųjų įstaigų. 2014 m. II ketvirtį trys LASS gamybos įmonės (UAB "Regseda", UAB "Liregus" ir VšĮ "Aksida") dirbo pelningai. Bendras jų pelnas - 481,6 tūkst. Lt. Kaune veikiančios VšĮ "Kregis" veikla aptariamu laikotarpiu buvo nuostolinga, nuostolis - 8 tūkst. Lt. 10 LASS įstaigų per 2014 m. II ketvirtį gavo 1 mln. 48,5 tūkst. Lt pajamų. Palyginti su praėjusiu ketvirčiu, šis rodiklis padidėjo 23,7 tūkst. Lt arba 2,3 proc. Tai lėmė patalpų nuomos, pajamų, kurios sudaro 92,1 proc. visų pajamų, didėjimas. 10 LASS įstaigų bendras ūkinės finansinės veiklos rezultatas - 26,6 tūkst. Lt nuostolis. Iš šių LASS įstaigų pelną gavo 8, o kitos 2 patyrė nuostolį. Dėl sezoniškumo veiksnių 2014 m. II ketvirtį bendras dviejų LASS poilsio bazių ("Spindulys" ir "Zelva") veiklos rezultatas buvo neigiamas, nuostolis - 22,5 tūkst. Lt. 

Posėdyje pritarta žurnalo "Mūsų žodis" redakcinės kolegijos sudėties keitimui: vietoj Irenos Volodkienės redkolegijoje dirbs Lietuvos aklųjų bibliotekos operatorė, korektorė Vilija Dumbliauskienė. 

Tarybos nariai pritarė VšĮ "PBC" prašymui pasirašyti kredito limito sutartį (stogo ir lauko sienoms apšiltinti, teritorijos asfaltavimo ir kitiems įstaigos ūkinės veiklos darbams atlikti) bei UAB "Liregus" prašymui leisti parduoti avarinės būklės pastatą sandėlį Riovonių g. 2A, Vilniuje. Gautos lėšos bus panaudotos laikantis LASS turto valdymo ir ūkinės veiklos 2014-2018 m. rezoliucijos nuostatų. 

Atsižvelgdama į LASS Panevėžio miesto ir rajono filialo pirmininko Simono Čeplinsko prašymą, LASS centro taryba atšaukė jį iš visuomeninių pirmininko pareigų ir paskyrė ataskaitinio rinkiminio susirinkimo Panevėžyje datą bei laiką, taip pat patvirtino preliminarią jo darbotvarkę. Apie tai bus informuoti LASS Panevėžio miesto ir rajono filialo nariai. 

Apsvarstytos LASS respublikiniam fondui pateiktos paraiškos. Lėšos skirtos buitinių nuotekų įvadui įrengti pastate Telšiuose, taip pat centro taryba sutiko pridėti dalį sumos, reikalingos VšĮ Panevėžio ir Utenos regionų aklųjų centro aikštelei asfaltuoti. Papildomų lėšų skirta LASS darbuotojų ir filialų pirmininkų seminarui, kuris vyks spalio 29-30 dienomis Vilniuje, organizuoti bei LASS nario kvalifikacijai kelti. 

2014 m. rugsėjo 24 d. vykusiame LASS centro tarybos posėdyje patvirtintos trys prie LASS centro tarybos veikiančios visuomeninės komisijos ir jų sudėtis: Regėjimo neįgaliųjų teisių gynimo ir socialinių reikalų, Kultūros ir meno prieinamumo, Turto ir ūkio reikalų. 

 

Regėjimo neįgaliųjų teisių gynimo ir socialinių reikalų komisija: 

Pirmininkė - Ramunė Balčikonienė, LASS pirmininko pirmoji pavaduotoja. 

Sekretorė - Ilona Daučiūnienė, VšĮ LASS respublikinio centro vyresnioji specialistė. 

Nariai: 

Aušra Gresienė, LASS Kaišiadorių rajono filialo pirmininkė. 

Audronė Jozėnaitė, VšĮ LASS respublikinio centro vyriausioji specialistė. 

Romualdas Kudaras, LASS narys. 

Renata Petrauskaitė, LASS narė. 

Virginija Pukenienė, LASS Zarasų rajono filialo pirmininkė. 

Giedrius Stoškus, UAB "Liregus" teisininkas. 

Grita Strankauskienė, Kauno Prano Daunio aklųjų ir silpnaregių ugdymo centro Socialinio ugdymo skyriaus vedėja. 

Genovaitė Urbonienė, VšĮ Šiaulių ir Tauragės regionų aklųjų centro socialinė darbuotoja. 

Daina Vitkauskienė, VšĮ Klaipėdos ir Telšių regionų aklųjų centro direktorė. 

 

Kultūros ir meno prieinamumo komisija: 

Pirmininkė - Lina Puodžiūnienė, VšĮ LASS respublikinio centro vyresnioji specialistė. 

Sekretorė - Nomeda Čepienė, VšĮ LASS respublikinio centro finansų ir programų koordinatorė. 

Nariai: 

Rasa Januševičienė, Lietuvos aklųjų bibliotekos direktorė. 

Irena Karsokaitė, LASS Prienų rajono filialo pirmininkė. 

Austėja Neniškytė, VU studentė. 

Pranas Pliuška, LASS narys, meno kolektyvų vadovas. 

Ilona Pocevičiūtė, VšĮ Klaipėdos ir Telšių regionų aklųjų centro choreografė, socialinė darbuotoja. 

Inta Skeivienė, LASS Šiaulių miesto ir rajono filialo pirmininkė. 

Rita Šidlauskaitė, Lietuvos aklųjų ir silpnaregių ugdymo centro muzikos mokytoja metodininkė. 

Alvydas Valenta, žurnalo "Mūsų žodis" žurnalistas, informacinio leidinio "Šulinys" redaktorius. 

Laima Zemleckienė, "Naujojo teatro" vadovė, režisierė. 

Karolina Žernytė, "Pojūčių teatro" režisierė. 

 

Turto ir ūkio reikalų komisija: 

Pirmininkas - Egidijus Urna, VšĮ Kauno ir Marijampolės regionų aklųjų centro direktorius. 

Sekretorė - Nomeda Čepienė, VšĮ LASS respublikinio centro finansų ir programų koordinatorė. 

Nariai: 

Dinas Dambrauskas, LASS narys. 

Kazimieras Gailius, VšĮ "Aksida" direktoriaus pavaduotojas socialiniams reikalams. 

Darius Grigonis, VšĮ "Kregis" direktoriaus pavaduotojas. 

Leonas Kirkilovskis, UAB "Liregus" direktorius. 

Dainius Muliuolis, VšĮ LASS respublikinio centro pirmininko pavaduotojas. 

Viktorija Paimbrekytė, Klaipėdos regos ugdymo centro pedagogė. 

Aurimas Papečkys, LASS narys. 

Aloyzas Vilimas, VšĮ Panevėžio ir Utenos regionų aklųjų centro direktorius. 


[Komentarai] | [Turinys] | [Mūsų tinklapis]