DĖMESIO!

 

MUZIKOS ATLIKĖJŲ IR KOMPOZITORIŲ KŪRYBOS KONKURSAS


Įvairi muzikinė veikla Lietuvos aklųjų ir silpnaregių sąjungoje (LASS) turi ilgametes tradicijas, kurios padėjo mėgėjų meno kolektyvams integruotis į visos šalies bei regionų kultūrinį gyvenimą, įsijungti į kitų institucijų rengiamus konkursus, apžiūras bei festivalius. Siekiant šių tradicijų tęstinumo, naujų muzikinio ugdymo ir skatinimo formų tolimesnei neregių ir silpnaregių muzikinei veiklai bei jų kūrybai populiarinti, kas treji metai organizuojami neregių ir silpnaregių muzikos atlikėjų ir kompozitorių kūrybos konkursai. 

Konkurso premija laureatui - jo kūrybos kompaktinės plokštelės (CD/DVD) ar natų knygos išleidimas. Konkurse gali dalyvauti visi aklieji ir silpnaregiai LASS nariai: atlikėjai solistai, duetai, įvairaus žanro didesni kolektyvai, kompozitoriai. 

Šiais metais skelbiamas naujas neregių muzikos atlikėjų ir kompozitorių kūrybos konkursas. Paraiškas su atlikėjų sudėtimi ir programa bei kompozitorių kūryba konkurso dalyviai pateikia iki balandžio 20 dienos VšĮ LASS respublikiniam centrui (Labdarių g. 7/11, Vilnius). Pageidautina programas pateikti įrašytas į CD ar kitas laikmenas. Būtina trumpa informacija apie atlikėjus bei kūrėjus. Konkurso dalyvių kūrybą vertins viešosios įstaigos LASS respublikinis centras pirmininko įsakymu sudaryta trijų asmenų komisija: du kviesti muzikai profesionalai ir VšĮ LASS respublikinio centro atstovai. Muzikinio įrašo perklausos metu muzikos atlikėjų programas bei kompozitorių kūrybą komisijos nariai vertins 10 balų sistema. Esant koncertinių programų ar kompozitorių pateiktų kūrinių panašiam lygiui, pirmenybė teikiama pirmajai LASS finansuojamai kompaktinei plokštelei ar natų knygai.Nelaimėję konkurso muzikos atlikėjai ar kompozitoriai su tomis pačiomis programomis (patobulintomis) galės dalyvauti kitame konkurse. 

Konkursą laimėjusios muzikinės programos ar kompozitoriaus kūrinių kompaktinės plokštelės leidybą finansiškai rems Lietuvos aklųjų ir silpnaregių sąjunga iš LASS respublikinio fondo lėšų pagal pateiktą projektą ir sąmatą. Konkurso rezultatai bus paskelbti iki 2014 m. gegužės 1 d. 

Tel. pasiteirauti: (85) 2122994, [email protected] 


[Komentarai] | [Turinys] | [Mūsų tinklapis]