DĖMESIO!

 

AKCIJA TĘSIASI


Paminklo Pranui Dauniui įamžinti maketasNe kartą rašyta apie tai, kad kauniečių LASS narių iniciatyvinė grupė sumanė įamžinti Lietuvos aklųjų organizuotos veiklos pradininko Prano Daunio atminimą. Nuspręsta pastatyti paminklą Kaune, toje vietoje, kur prasidėjo neregių veiklos kelias. 

Pranas Daunys - Lietuvos kariuomenės savanoris, kūrėjas, aklųjų švietimo pradininkas, vienas aktyviausių pirmosios aklųjų organizacijos kūrėjų šalyje.  

Jo nuopelnai įvertinti tinkamai. 1928 metais už nuopelnus Tėvynei Lietuvos Respublikos Prezidento Antano Smetonos apdovanotas Vyčio Kryžiaus ordinu, taip pat - Lietuvos kariuomenės kūrėjų savanorių ir Lietuvos nepriklausomybės medaliais. P. Daunys buvo pirmasis neregys, gavęs tokius reikšmingus valstybės apdovanojimus. 

Katalikiškasis Prano Daunio fondas yra atidaręs specialią sąskaitą SEB banke. Renkamos lėšos. Šių metų vasario 1 dieną sąskaitoje jau buvo dvidešimt šeši tūkstančiai litų. 

Nuoširdžiai dėkojame visiems aukojusiems ir tiems, kurie žada tai padaryti: pavieniams asmenims, įstaigoms, organizacijoms, bendruomenėms. Visus kviečiame aukoti lėšas P. Daunio paminklui pastatyti. 

Garantuojame, kad visos lėšos bus skirtos tik paminklui sukurti bei pastatyti. Ir ateityje informuosime apie šią akciją - lėšų kaupimą, paminklo kūrimą ir statybą. Pranas Daunys tikrai nusipelnė, kad jo atminimas būtų deramai įamžintas. 

 

Speciali sąskaita - Prano Daunio paminklui: 

LT 837044060007683332, SEB bankas 

 

Ačiū visiems, geranoriškai aukojantiems. 

 

KPDF taryba 


[Komentarai] | [Turinys] | [Mūsų tinklapis]