RENGINIAI

Irena VOLODKIENĖ

ADVENTO VAKARAS


Giliam sniege paskendę miega girios, 

Sodybų obelys, klevai ir ąžuolai, 

Giliam sapne ir tu, tarytum mirus, 

Manoji žeme, nutilai. 

 

Bernardas Brazdžionis 

 

Advento dienos ir vakarai tyloje nokina mūsų mintis, skatina susikaupti. Tai džiugaus laukimo ir vilties laikotarpis. Adventas - tai metas daryti gerus darbus, tai įsiklausymo į save ir aplinkinius metas, kai apmąstome, ką gero padarėme, ką turime savo gyvenime keisti, kaip turėtume gyventi toliau. 

Jau tradicija tapo kiekvienais metais Šiaulių akluosius ir silpnaregius pakviesti į Advento vakarą. Gruodžio 5 d. Advento vakarą "Džiugus laukimas" surengė Šiaulių kultūros centro Aklųjų ir silpnaregių skyriaus kolektyvas. Į Advento vakarą susirinkę žmonės galėjo apžiūrėti parodą "Žaislai eglutei". Visus metus Šiaulių neregių ir silpnaregių klubo "Pabūkime kartu" moterys rinko įvairias dėžutes, aliuminio foliją, plastikinius indelius, spalvotą popierių. Lapkričio mėnesį klubo moterys edukaciniuose užsiėmimuose savo rankomis kūrė puošybos elementus kalėdinei eglutei. Visa tai darė iš surinktų buityje jau nereikalingų medžiagų. Darbeliai nesudėtingi, tačiau pagaminti ištradingai ir su meile. Vėliau šiais žaislais buvo papuošta Gubernijos rajono kalėdinė eglutė. 

Vakaro pradžioje Bernardo Brazdžionio eilėmis į susirinkusius prabilo renginio vedėja. Žvakių šviesos apšviesta kankliavo Valerija Alsytė. Visus džiugaus laukimo nuotaika užkrėtė Šiaulių kultūros centro vaikų vokalo studijos "Ro-ko-ko" (meno vadovė Rasa Kauneckaitė) atliekamos giesmės, akordeono muzika, kurią atliko Šiaulių "Juventos" progimnazijos mokiniai Rokas Šlikas ir Arnas Šimaitis (mokytojas Arūnas Šliauteris). O Aklųjų ir silpnaregių skyriaus moterų duetas Kristina Mockutė ir Birutė Aurylienė atliko Gintarės Jautakaitės dainą "Kalėdų naktį". Vakarą vainikavo Šiaulių 1-osios muzikos mokyklos jaunių choro "Gama" (vadovė Daina Kavaliauskienė, koncertmeisterė Renata Stauskienė) atliekami kūriniai. Vakaro pabaigoje renginio vedėja sakė: "Linkiu visiems gerumo - jo galime sulaukti tik bendraudami vieni su kitais. Adventas - išsipildymo, būties pilnatvės, džiugaus laukimo metas, o juk laukti - pasiruošti sutikti. Taigi reikia pasistengti būti geresniems: mažiau pykti, daugiau darbuotis, melstis, taurinti savo sielą, švarinti namus, ruošti dovanas ir sveikinimus. Tegul išsipildo visos jūsų svajonės. Tegul pradžiugina jus mieli prisiminimai. Tegul jus lydi sėkmė ir džiaugsmas. Tegul kiekviena diena jums būna laiminga." 


[Komentarai] | [Turinys] | [Mūsų tinklapis]