JUBILIEJAI

Gražina SIDEREVIČIENĖ

KAI ŠVENČIA MOTERYS


Kai švenčia moterys, niekada nestinga grožio ir jaukumo, kai švenčia moterys, dalijamasi džiaugsmu ir gerais darbais. Visiems užtenka jų skleidžiamos šilumos ir per kraštus besiveržiančių teigiamų emocijų. 

Akivaizdus įrodymas - rugsėjo 27 d. Kauno aklųjų ir silpnaregių centre surengta moterų klubo "Vizija" kūrybinės veiklos dešimtmečio šventė "Su meile metus praeitin išlydėti". Nenustebino norinčių švęsti kartu gausa. Prie to jau pripratome, tad puolėme tempti papildomas kėdes, kad ir mūsų bendruomenės nariai, ir prisijaukinti žiūrovai iš viso Kauno miesto jaustųsi patogiai, turėtų kuo pasidžiaugti ir ką prisiminti. 

Lankytojus pasitiko ir akiai, ir uoslei pamaloninti skirtos parodos. Vieną iš jų, karpinių, parengė miklių rankų, lakios fantazijos "Vizijos" narė Roma Turauskaitė. Ši kūrybingumo nestokojanti moteris karpiniuose atskleidė savo požiūrį į aplinką, žmones, gamtą. Juose galėjai įžvelgti moters veidą, medžių ir paukščių siluetus, netgi pilvotąjį senį besmegenį ir kitus autorei mielus objektus. 

Nuskambėjus moterų klubo "Vizija" dainai, vadovė Roma Girnienė trumpai apžvelgė klubo veiklą, pasidžiaugė, kad jį lanko jau 54 aktyvios, darbščios, išradingumo nestokojančios moterys. Paminėjo įsimintiniausius užsiėmimus, kuriuose savo įspūdžiais ir patirtimi dalijosi įdomūs žmonės: menininkai, dizaineriai, gydytojai, kitų sričių atstovai. Papasakojo apie susitikimą su šių metų Londono olimpinių žaidynių deglo nešėja, Mindaugo Dvylaičio plaukimo trenere Birute Statkevičiene. Per dešimtmetį būta tiek daug nepamirštamų akimirkų. 

Kulinarių parodoje puikavosi "Auksinis karpis"Daugeliui netikėta, bet maloni staigmena - ekspromtu atgaivintas ansamblis, kuris dovanojo retro stiliaus estradinės muzikos koncertą. Klausėmės brolių Audriaus ir Artūro Lenkšų, Onutės Matusevičiūtės ir Audriaus Dvylaičio atliekamų melodijų. Po kiekvieno kūrinio ilgai netylantys plojimai liudijo, kad toks kolektyvas labai reikalingas ir laukiamas. Po koncerto ne vienas klausytojas linkėjo, kad tai būtų ne vienkartinis, proginis pasirodymas. 

Koncerto idėjos autorė - Roma Girnienė, o dainininkus draugėn subūrė ir daug pastangų jį įgyvendinant įdėjo Audrius Lenkšas ir Ona Matusevičiūtė. 

Šventę vainikavo spalvinga sveikinimų vaivorykštė, kurią piešti pradėjo krikštatėviai - Kauno miesto tarybos narė Loreta Kudarienė ir Žaliakalnio seniūnijos seniūnas Bronius Girdauskas, tęsė Egidijus Urna, Stasys Babonas, centro mėgėjų meno kolektyvai bei klubai, bičiuliai, artimieji. Išties šventiškas nuotaikingas šurmulys ir pojūtis, kad esame vieninga bendruomenė. Neliko nuskriausti ir sveikintojai - kiekvienas gavo dovanų "Vizijos" moterų parengtą, gausiai iliustruotą kulinarinių receptų knygelę "Valgis. Meilė. Savipagalba". Visi, susirinkę į renginį, turėjo puikią progą ne tik susipažinti su parodomis, pasidomėti kulinarinių gaminių receptais, bet ir pasivaišinti moterų keptais žagarėliais. Kulinarių su išmone parengtoje parodoje puikavosi "Išdidusis povas", "Spalvotas grybų tiltas", "Auksinis karpis", "Svajonių medis", "Ežiai dvyniai", "Puikusis zuikis" ir kiti puošnumu vienas kitam nenusileidžiantys gaminiai. Kai kuriuos iš jų už nemažą kainą panoro įsigyti šventės lankytojos, deja, jie buvo ne tokiu tikslu pagaminti. Skanėstais vaišinosi ir smagiai vakaronėje leido laiką "Vizijos" moterys, renginio svečiai bei sveikintojai. 

 

Šventės rėmėjai: 

* UAB "Saldi sala" 

* Audriaus Mitrulevičiaus IĮ 

* UAB ICECO 

* Aidas Vilkas 

* Nuolatinis moterų klubo "Vizija" rėmėjas Juozas Miliauskas 


[Komentarai] | [Turinys] | [Mūsų tinklapis]