NEREGYS IR VISUOMENĖ

 

RINKIME ORGANIZACIJOS NARIUS


Šių metų spalio 14 dieną šalyje rengiami Lietuvos Respublikos Seimo rinkimai ir referendumas dėl naujos atominės elektrinės statybos Lietuvos Respublikoje. Vyriausioji rinkimų komisija rugsėjo 11 dieną patvirtino kandidatus ir kandidatų sąrašus. Į Lietuvos Respublikos Seimą turi būti išrinktas 141 parlamentaras.  

Žurnalo "Mūsų žodis" žiniomis tarp kandidatų yra du Lietuvos aklųjų ir silpnaregių sąjungos nariai - dabartinis Lietuvos Respublikos Seimo narys Edvardas Žakaris bei Kauno ir Marijampolės regionų aklųjų centro direktorius Egidijus Urna.  

Edvardas Žakaris į rinkimus eina su Lietuvos socialdemokratų partija. Rinkimų biuletenyje jos numeris aštuntas. E. Žakaris partijos kandidatų sąraše šešioliktas.  

Devintuoju numeriu rinkimų biuletenyje pažymėta partija "Tvarka ir teisingumas". Jos sąraše yra E. Urna. Jo numeris 123.  

Priminsime, kad ir šiuose rinkimuose bus galima kandidatus reitinguoti. Todėl svarbūs yra reitingavimo būdu gauti pirmumo balsai. Jei neprieštarauja politiniams įsitikinimams, tai rinkimuose galima ne tik rinkti Lietuvos aklųjų ir silpnaregių sąjungos narius į Seimą, bet ir juos reitinguoti partijų sąrašuose.  

Beje, Vyriausioji rinkimų komisija svarbiausią su rinkimais į Lietuvos Respublikos Seimą susijusią informaciją ruošiasi paskelbti ir brailio raštu. Ši informacija turėtų pasirodyti šių metų spalio pradžioje.  


[Komentarai] | [Turinys] | [Mūsų tinklapis]