DĖMESIO!

 

KONKURSAS PRANO DAUNIO PAMINKLUI SUKURTI IR PASTATYTI


Pranas DaunysSiekdami įamžinti Prano Daunio atminimą, Lietuvos neregiai ir silpnaregiai ėmėsi iniciatyvos jam pastatyti atminimo paminklą. Paminklui parinkta vieta Kaune prie Prano Daunio aklųjų ir silpnaregių ugdymo centro (Taikos pr. 6 A), kur daug metų gyveno ir dirbo šis Lietuvos aklųjų švietimo pradininkas. 

Lietuvos aklųjų ir silpnaregių bendruomenė ir jos bičiuliai pageidauja, kad paminklas Lietuvos aklųjų patriarchui būtų klasikinis monumentinis, pagamintas iš akmens arba bronzos, kad kiekvienas praeinantis pro šalį galėtų įsidėmėti šį žmogų. Paminklo pastatymu rūpinasi 1992 metais įkurtas Katalikiškasis Prano Daunio fondas. Paminklui pastatyti renkamos aukos, atidaryta speciali sąskaita: 

SEB bankas 

LT 83 7044 0600 0768 3332 

Šiuo metu sąskaitoje jau yra per 6500 litų.  

 

Katalikiškasis Prano Daunio fondas skelbia paminklo Pranui Dauniui įamžinti sukūrimo konkursą.  

Konkursas atviras, jame gali dalyvauti įvairių meno sričių atstovai: skulptoriai, architektai, tautodailininkai. 

Konkurso dalyviai privalo pateikti: 

1) skulptūros projektą (pageidautina pagaminti modelį ir nurodyti mastelio proporcijas arba pateikti skulptūros vizualizacijos projektą); 

2) teikiamo projekto aprašą: naudojamos medžiagos, atlikimo technika, landšaftinis sprendimas, skulptūros pavadinimas (nebūtinai), skulptūros bei postamento matmenys. Pageidautina nurodyti kainą; 

3) savo gyvenimo ir kūrybos aprašymą, ankstesnių darbų nuotraukas arba nuorodas į interneto svetaines, kuriose būtų galima pamatyti atliktus darbus, kontaktinius duomenis; 

4) pageidaujantys gali pateikti ir daugiau informacijos. 

Skulptūros projektas ir reikalingi dokumentai organizatoriui turi būti pateikti iki 2012 m. rugpjūčio 15 d. Galima pateikti dviem adresais:  

Vilniuje - Katalikiškojo Prano Daunio fondui (Skroblų g. 10-209). 

Kaune - VšĮ Kauno aklųjų ir silpnaregių centrui (Savanorių pr. 206). 

Konkursui pateiktus darbus, skulptūros projektus vertins organizatorius bei kompetentinga vertinimo komisija. Jos darbe dalyvaus Lietuvos dailininkų sąjungos atstovas. 

Skulptūrų projektai bus vertinami atsižvelgiant į šiuos kriterijus: ar projektas atitinka konkurso sąlygas ir temą, bus žiūrima, kaip vaizduojamas nematantis žmogus, kaip įkomponuojamos aklo žmogaus naudojamos priemonės (baltoji lazdelė, brailio abėcėlė ir kt.), kokios naudojamos medžiagos, koks jų patvarumas ir ilgaamžiškumas, kokia darbų kaina. 

Konkurso nugalėtojas bus paskelbtas 2012 m. rugsėjo mėnesį interneto svetainėje www.kpdf.lt ir informuojamas asmeniškai. 

Su konkurso nugalėtoju planuojama sudaryti darbų atlikimo sutartį. Jeigu pirmosios vietos laimėtojas atsisakytų įgyvendinti projektą - sukurti ir pastatyti skulptūrą Kaune, - konkurso organizatorius turi teisę sutartį sudaryti su kitu dalyviu, skelbti naują konkursą ar daryti apklausą. 

Daugiau informacijos tel. (8-5) 216 3117 arba el. paštu info @ kpdf.lt .

 

Katalikiškojo Prano Daunio fondo taryba 


[Komentarai] | [Turinys] | [Mūsų tinklapis]