LASS CENTRO TARYBOJE

 

 


2012 m. balandžio 18 d. Vilniuje įvyko LASS centro tarybos posėdis. Jame dalyvavo 12 (iš 14) LASS centro tarybos narių ir kviestiniai asmenys. 

Posėdžio pradžioje patvirtinti šių LASS įmonių ir įstaigų ūkinės-finansinės veiklos 2011 m. balansai ir veiklos ataskaitos: VšĮ Vilniaus ir Alytaus regionų aklųjų centro, VšĮ Kauno ir Marijampolės regionų aklųjų centro, VšĮ "Kregis", UAB "Regplasta", VšĮ Klaipėdos ir Telšių regionų aklųjų centro, UAB "Regseda", VšĮ LASS respublikinio centro ir UAB "Liregus". Nepriklausomų auditorių išvadomis, LASS įmonių ir įstaigų pateiktos finansinės ataskaitos visais reikšmingais atžvilgiais teisingai parodo įmonių ir įstaigų 2011 m. gruodžio 31 d. finansinę būklę ir 2011 m. finansinius veiklos rezultatus pagal Lietuvos Respublikoje galiojančius teisės aktus. Priimtas nutarimas dėl UAB "Regplasta" nekilnojamojo turto įkeitimo, kad, pasirašant sutartis su darbo birža dėl darbo vietų steigimo ir aplinkos pritaikymo subsidijavimo, būtų galima pateikti subsidijos sumos sutarties garantą iš kredito įstaigos. 

Išanalizavusi UAB "Regplasta" finansinę padėtį bei atkreipusi dėmesį į auditorės išvadas, kad, jei nebus imamasi veiklos gerinimo priemonių, kauniečių įmonei po poros metų gali grėsti bankrotas, LASS centro taryba nusprendė ieškoti UAB "Regplasta" naujo direktoriaus, o Danutei Zapolskienei išsaugojama darbo vieta įmonėje. 

UAB "Regseda" ir VšĮ Klaipėdos ir Telšių regionų aklųjų centro direktorės pateikė LASS centro tarybai prašymus dėl UAB "Regseda" ir poilsio namų "Spindulys" atnaujinimo. UAB "Regseda" žiemą įvyko šildymo sistemos avarija, buvo užlieta nemažai įmonės patalpų, sugadinta grindų danga. Reikia sutvarkyti avarinės būklės pastatą, pagerinti darbuotojų darbo sąlygas. Poilsio namams "Spindulys" Klaipėdoje taip pat būtinas remontas, nes pastatas neatitinka Visuomeninės sveikatos centro keliamų reikalavimų. Jei nebus imamasi priemonių poilsio namams atnaujinti, laukia baudos ar uždarymas. LASS centro tarybos nariai bendru sutarimu nusprendė, kad taryba turi ieškoti sprendimo, kaip pagerinti šių pastatų būklę ir ateityje imtis konkrečių veiksmų. 

LASS centro tarybos nariai supažindinti su LASS XXIII suvažiavimo, kuris vyks 2012 m. gegužės 31 d. Vilniuje, veiklos bei finansinės atskaitomybės ataskaitų projektais ir įpareigoti iki 2012 m. balandžio 25 d. pateikti savo pastabas bei siūlymus. Ataskaitų projektai bus paskelbti likus 30 d. iki suvažiavimo. 

LASS centro tarybos posėdyje taip pat priimtas nutarimas, jog 2012 m. LASS įmonių ir įstaigų ūkinės-finansinės veiklos auditą atliks įmonė UAB "Audesta", apsvarstytos gautos paraiškos LASS respublikiniam fondui bei kiti klausimai. 


[Komentarai] | [Turinys] | [Mūsų tinklapis]