JUBILIEJAI

Asta GIRNIENĖ

LITERATĖS JUBILIEJUS


Jubiliejus labai garbinga data. Todėl jo paminėjimas visuomet didelė atsakomybė. Lietuvos aklųjų bibliotekos (LAB) Ukmergės filiale vasario mėnesį buvo paminėtas LAB Ukmergės filialo literatės Lionginos Bučelytės 50-metis. 

L. Bučelytės eilės labai artimos ir brangios kiekvienam, kas mėgsta poeziją. L. Bučelytės, kaip lituanistės, eilės tikrai nestokoja profesionalumo - čia daug vizualumo, spalvingumo, turtinga kalba. Kiekvieną eilėraštį galima skaityti, klausantis regėti kaip garsais tapomą paveikslą. Skaitant L. Bučelytės lyriką, susidaro įspūdis, kad per poeziją prie tavęs priartėja pati autorė, kad tu jauti taip, kaip jautė ji. Visi, susipažinę su literatės kūryba, tvirtina, kad jos eilėraščiai įsimintini, kad juos norisi skaityti. 

Smagu, kai apie kuriantį žmogų tiek daug gali pasakyti jo kūryba. Lionginos eilėraščiai nuolat skaitomi renginiuose, nuolat kviečiama ir pati jų autorė - vadinasi, tokia kūryba reikalinga ne tik kuriančiajam, bet ir visuomenei. 

Apžvelgus lig šiol nueitą kūrybinį kelią, tampa akivaizdu: L. Bučelytė savo eilėraščius skaitė ne viename renginyje, buvo kviečiama į įvairius miestus, todėl pasveikinti jubiliejaus proga poetės atvyko svečių ir iš kitų rajonų. Pasveikinti jubiliatės, kaip literatės, kaip skaitytojos bei aktyvistės, Lietuvos aklųjų bibliotekos kolektyvo vardu atvyko darbuotoja Justina Gagarina. Į svečius atvykusi LAB Kauno filialo darbuotoja Ilona Paškevičiūtė pasveikino poetę ir pasidžiaugė, kad yra tokių įdomių kuriančių žmonių. LAB Kauno filialo literatės Kazimiera Venckuvienė ir Irena Žurumskienė ne tik sveikino jubiliatę, bet ir dalinosi prisiminimais apie kūrybines stovyklas Zelvoje (Trakų raj.), kurias periodiškai organizuoja Lietuvos aklųjų biblioteka ir Lietuvos aklųjų ir silpnaregių sąjunga. Literatės kalbėjo apie L. Bučelytės profesionalumą, subtilias eiles, kuriomis jau seniai žavimasi. K. Venckuvienė, itin šiltais žodžiais kalbėjusi apie jubiliatę bei jos kūrybą, sakė, kaip buvo sudėtinga skaityti savo eilėraščius po L. Bučelytės - mat jos eilės pasirodė tiesiog tobulos. 

Jubiliatę sveikino šių eilučių autorė ir LASS Ukmergės rajono filialo pirmininkė Audronė Kreizienė. Jos palinkėjo ilgo kūrybinio kelio, perdavė sveikinimo žodžius bei linkėjimus nuo visų LAB Ukmergės filialo skaitytojų bei LASS Ukmergės filialo narių - jie tuos linkėjimus suvėrė į nuostabų suvenyrinį karoliukų medelį. 

Jubiliatę pasveikino ir LAB Ukmergės filialo literatės Monika Blauzdienė bei Nastazija Pakšienė, o negalėjusi atvykti į renginį literatė Elena Suchockienė pasveikino Lionginą telefonu. Buvo skaitomos eilės, sveikinimai, linkėjimai. 


[Komentarai] | [Turinys] | [Mūsų tinklapis]