DĖMESIO!

 

TARPTAUTINIS KONKURSAS


Europos aklųjų sąjunga (EAS) Onkyo firmos vardu jau šeštą kartą skelbia tarptautinį rašinio (esė) brailio raštu konkursą. Konkurso tikslas, kaip ir ankstesniųjų, - paskatinti brailio rašto, pagrindinės aklųjų informacijos prieinamumo ir socialinio įtrauktumo priemonės, vartojimą.  

Šių metų konkurso tema "Brailio rašto svarba neregio gyvenime" (pavyzdžiui: Brailio raštas technologijų amžiuje, Brailio rašto svarba politiniame, ekonominiame, kultūriniame bei socialiniame gyvenime, Brailio rašto vartojimas įvairiose amžiaus grupėse, Brailio raštas, išreiškiant politinę valią balsuojant). Tačiau galima ir neapsiriboti išvardintomis temomis,- svarbios bei įdomios ir visos kitos temos, susijusios su brailio rašto naudojimu gyvenime. Organizatoriai siūlo, kad neregiai dėstytų savo mintis, remdamiesi asmenine patirtimi, savaip interpretuodami pasirinktą temą ir nuoširdžiai pasakodami apie brailio rašto vartojimą ir svarbą gyvenime. 

 

DALYVIAI IR SĄLYGOS  

Konkurse gali dalyvauti visų Europos šalių brailio rašto vartotojai. Kiekvienas dalyvis gali pateikti ne daugiau kaip 1 rašinį brailio raštu. Teksto apimtis - ne daugiau kaip 1000 žodžių nacionaline arba anglų kalba. Būtina nurodyti autoriaus vardą, pavardę, amžių, adresą, šalį ir nacionalinės aklųjų organizacijos pavadinimą. 

 

AUTORIŲ TEISĖS  

Esė autoriai visas savo autorines teises perduoda Europos aklųjų sąjungai (EAS), kuri gali savo nuožiūra rašinius skelbti. 

 

JEI NORITE DALYVAUTI  

Lietuvos brailio rašto vartotojai, norintys dalyvauti konkurse, savo rašinį turėtų pateikti Lietuvos aklųjų ir silpnaregių sąjungai (LASS) ne vėliau kaip iki š. m. balandžio 30 d. Konkurso dalyviai savo rašinius turėtų pateikti brailio raštu ir elektroniniu variantu. Kiekviena šalis konkursui pristato ne daugiau kaip 5 rašinius. Nacionalinė aklųjų organizacija (šiuo atveju - LASS) yra atsakinga už galutinę kūrinių atranką ir jų vertimą į anglų kalbą.  

LASS į anglų kalbą išverstus rašinius pateikia EAS sekretoriato konkurso atrankos komisijai ne vėliau kaip iki birželio 15 d.  

Konkurso rašinių atrankos komisija darbą baigia ne vėliau kaip rugsėjo 1 d. ir netrukus paskelbia konkurso rezultatus. 

 

PRIZINIS FONDAS  

Pirmasis prizas (už geriausią rašinį) - 2000 JAV dolerių.  

Antrasis prizas (už puikų rašinį, jaunimo kategorijoje) - 1000 JAV dolerių.  

Antrasis prizas (už puikų rašinį, senjorų kategorijoje) - 1000 JAV dolerių.  

Du piniginiai prizai (už gerą rašinį jaunimo kategorijoje) - po 500 JAV dolerių.  

Du piniginiai prizai (už gerą rašinį senjorų kategorijoje) - po 500 JAV dolerių.  

 

KŪRINIUS SIŲSKITE ADRESU:  

Rašinio konkursui / LASS centro taryba  

Labdarių g. 7/11 

Vilnius 01120  

ir elektroniniu paštu [email protected] arba [email protected]  

Konkurso sąlygos žr.: www.lass.lt  

Dėl išsamesnės informacijos prašome kreiptis į Audronę arba Danutę tel. (8 5) 212 2994. 


[Komentarai] | [Turinys] | [Mūsų tinklapis]