LASS CENTRO TARYBOJE

 

 


2012 m. kovo 1 d. Vilniuje įvyko pirmasis šiais metais LASS centro tarybos posėdis. Jame dalyvavo dvylika iš keturiolikos LASS centro tarybos narių ir LASS revizijos komisijos pirmininkas Antanas Mozeris. 

Vadovaujantis 2011 m. gruodžio 21 d. vykusio LASS centro tarybos posėdžio nutarimu, buvo paruoštas ir LASS centro tarybos nariams pateiktas su notarais suderintas VšĮ "Lietuvos aklųjų ir silpnaregių sąjungos centro taryba" įstatų keitimo projektas. Nutarta pakeisti dabartinį viešosios įstaigos pavadinimą į Viešoji įstaiga "LASS respublikinis centras" ir patvirtinti naujus įstaigos įstatus, atsižvelgiant į šiuo metu galiojančius įstatymų reikalavimus. 

Posėdyje aptarti 2011 m. IV ketvirčio LASS įmonių ir įstaigų ūkinės-finansinės veiklos rezultatai. LASS gamybos įmonės 2011 m. IV ketvirtį gavo 3,28 mln. Lt (praėjusių metų tą patį laikotarpį 2,76 mln. Lt) pajamų. Iš šios sumos už pagamintą ir parduotą produkciją gauta 3,05 mln. Lt (2010 m. IV ketv. 2,42 mln. Lt). 2011 m. IV ketvirtį trys LASS gamybos įmonės dirbo pelningai (UAB "Regplasta" pelnas 27,9 tūkst. Lt, VšĮ "Aksida" - 4,5 tūkst. Lt, UAB "Liregus" - 25,1 tūkst. Lt), o UAB "Regseda" patyrė 63 tūkst. Lt nuostolį. Todėl bendras visų įmonių veiklos rezultatas - 5,5 tūkst. Lt nuostolis (analogišku 2010 m. laikotarpiu šis rodiklis siekė net 119,8 tūkst. Lt). 

2011 m. IV ketvirtį LASS įstaigų bendras ūkinės-finansinės veiklos rezultatas - 508,4 tūkst. Lt nuostolis. Palyginti su praėjusiu ketvirčiu, šis rodiklis padidėjo 178,3 proc. arba 325,7 tūkst. Lt. Aptariamu laikotarpiu teigiamų veiklos rezultatų pasiekė 4 įstaigos (VšĮ Vilniaus ir Alytaus regionų aklųjų centras - 24,4 tūkst. Lt, VšĮ Šiaulių ir Tauragės regionų aklųjų centras - 18,9 tūkst. Lt, VšĮ Kauno ir Marijampolės regionų aklųjų centras - 9,3 tūkst. Lt, VšĮ "Kregis" - 5,7 tūkst. Lt), o kitos 7 įstaigos patyrė nuostolį. 

Priimtas nutarimas dėl LASS XXIII suvažiavimo sušaukimo. Suvažiavimas vyks 2012 m. gegužės 31 d. Vilniuje. LASS, likus 30 dienų iki suvažiavimo, pateiks veiklos bei finansinės atskaitomybės ataskaitų projektus. 

Kadangi 2012 m. sukanka 50 metų, kai buvo išleista pirmoji garsinė knyga, siūlyta 2012 metus Lietuvos aklųjų ir silpnaregių bendruomenėje paskelbti "Garsinės knygos metais". LASS centro taryba pritarė šiam siūlymui ir nutarė numatyti garsinės knygos 50-mečiui skirtus renginius. 

LASS centro tarybos vyriausioji specialistė Audronė Jozėnaitė pateikė informaciją apie LASS centro tarybos pradedamą vykdyti Europos Sąjungos fondų lėšomis finansuojamą projektą "Neregys kelyje į darbo rinką". Projekto tikslas - regos neįgaliųjų integracija į darbo rinką, suteikiant bendrų ir specialiųjų žinių bei įgūdžių, didinančių prisitaikymą prie aplinkos bei skatinančių dirbti. Tikslinė grupė - 80 regos neįgaliųjų iš 8 šalies rajonų. LASS centro taryba projektą įgyvendins kartu su 5 LASS regionų aklųjų centrais, UAB "Liregus", VšĮ "Aksida", UAB "Regseda", visuomenine organizacija "Kelmės miesto bendruomenė" ir UAB "Socialinė integracija". 

Taip pat LASS centro tarybos nariai informuoti apie planuojamą organizuoti stovyklą 25 pensinio amžiaus aktyviems LASS nariams, Klaipėdos ir Telšių regionų aklųjų centro direktorės Dainos Vitkauskienės įtraukimą į Europos Sąjungos reabilitacijos, profesinio parengimo ir įdarbinimo komisiją. 

LASS centro tarybos nariai buvo supažindinti su raštu, kuriame panevėžiečių liaudies muzikos vokalinio-instrumentinio ansamblio "Žilvitis" narių vardu į LASS centro tarybą kreipėsi ansamblio dalyvis LASS narys Juozas Bartkus dėl kultūrinės veiklos bei kitų nesutarimų Panevėžyje. LASS centro taryba mano, kad vidiniai nesutarimai turi būti sprendžiami vietos bendruomenėje, tai ir buvo padaryta 2012 m. sausio 11 d. LASS Panevėžio ir Utenos regioninės tarybos išplėstiniame posėdyje. Reikalus, susijusius su būrelių vadovų kvalifikacija, atleidimu (darbo sutarčių nutraukimu) ar naujų vadovų priėmimu, sprendžia darbdavys - Panevėžio ir Utenos regionų aklųjų centro direktorius. Atsakymas apie šio klausimo svarstymą 2012 m. kovo 1 d. LASS centro tarybos posėdyje bus išsiųstas pareiškėjui Juozui Bartkui. 

Posėdyje svarstytas 2012 m. LASS socialinio fondo lėšų paskirstymas. Apsvarstytos gautos paraiškos LASS respublikiniam fondui. Pritarta Vilkpėdės bendruomenės socialinių paslaugų centro pateiktai paraiškai dėl LASS įvaizdžio formavimo, informacijos sklaidos ir viešųjų ryšių bei Lietuvos aklųjų bibliotekos paraiškai dėl parodų, skirtų garsinės knygos 50-mečiui, rengimo, aptarti kiti einamieji klausimai. 


[Komentarai] | [Turinys] | [Mūsų tinklapis]