DĖMESIO!

 

AKCIJA TĘSIASI


Pranas DaunysNe kartą buvo rašyta apie tai, kad kauniečių LASS narių iniciatyvinė grupė sumanė įamžinti Lietuvos aklųjų organizuotos veiklos pradininko Prano Daunio atminimą. Nuspręsta pastatyti paminklą Kaune, toje vietoje, kur prasidėjo neregių veiklos kelias. Praėjusiais metais Katalikiškasis Prano Daunio fondas atidarė specialią sąskaitą SEB banke. Pradėta lėšų rinkimo akcija. Šiuo metu sąskaitoje jau daugiau kaip penki tūkstančiai litų. Nuoširdžiai dėkojame visiems aukojusiems ir tiems, kurie žada tai padaryti. Vyksta diskusijos ir derinimo darbai su skulptoriais, architektais, atsakingais Kauno miesto darbuotojais. 

Džiugu, kad į lėšų kaupimo akciją aktyviai įsijungė Lietuvos aklųjų ir silpnaregių sąjungos nariai. Kad ir nedidelės pinigų sumos, bet paaukotos iš širdies, vertos didelės pagarbos, dėkingumo ir nuoširdžios meilės šiems tvirtos moralės ir dvasios žmonėms. Organizuotai surinktas lėšas pervedė LASS filialai: Akmenės, Jurbarko, Klaipėdos ir kiti. Maloniai nustebino LASS Kauno miesto filialo nariai. Jie gautas lėšas iš LASS nario mokesčio - 1000 Lt - paskyrė šiam kilniam sumanymui. Taip dar kartą patvirtino posakį: "Kauniečiai yra kauniečiai." Jų originalus sprendimas vertas dėmesio ir yra sektinas pavyzdys. Didis LASS patriotas ir žinomas mokslininkas Valentinas Vytautas Toločka net du kartus paaukojo ir patikino, kad, sutaupęs lėšų, vėl perves į sąskaitą. Sužinojusi apie sumanymą atsiliepė P. Daunio giminaitė Gražina Imbrasienė su dukra ir paaukojo nemažą pinigų sumą. Nuoširdžiai dėkojame Lietuvos aklųjų bibliotekos direktorei Rasai Januševičienei ir UAB "Liregus" direktoriui Leonui Kirkilovskiui, paaukojusiems solidžias sumas. 

Labai norime, kad ši kilni akcija įgautų pagreitį. Praėjusiais metais Kaune per pasitarimą kažkas pasakė, kad LASS nariai ir jų bičiuliai gali paaukoti daug, suma gali būti apie 10 tūkstančių litų. Tikime, ši mintis netrukus taps realybe. O turint tokią sumą jau galima varstyti įvairių įstaigų ir institucijų duris. Kviečiame galinčius ir norinčius prisidėti. Garantuojame, kad visos lėšos bus skirtos tik paminklui sukurti bei pastatyti. Ir ateityje informuosime apie šią akciją - lėšų kaupimą, paminklo kūrimą ir statybą. Pranas Daunys nusipelnė - jo atminimas turi būti deramai įvertintas. 

 

Speciali sąskaita - Prano Daunio paminklui 

SEB bankas 

LT 837044060007683332 

 

Ačiū visiems, geranoriškai aukojantiems. 

 

Katalikiškojo Prano Daunio fondo tarybos vardu  

Juozas Valentukevičius 


[Komentarai] | [Turinys] | [Mūsų tinklapis]