DOKUMENTAI

 

SVEIKINIMAS


 

VytisMieli ir gerbiami Lietuvos aklųjų ir silpnaregių sąjungos nariai, darbuotojai, vadovai, 

Jūsų Sąjungai minint 85-ąsias įkūrimo metines, siunčiu nuoširdžius linkėjimus visiems jos nariams, visiems besidarbuojantiems šioje organizacijoje ir šioje veiklos srityje. Sunku, o gal ir neįmanoma suskaičiuoti, kiek humaniškų ir prasmingų darbų Lietuvos aklųjų ir silpnaregių sąjunga atliko per savo veiklos metus. Daugybei žmonių suteikta medicininė pagalba ir materialinė parama, Sąjungos rūpesčiu įkurtos bibliotekos ir fondai, aktyviai vykdoma sportinė veikla, parama užsiimantiems verstu - už šių ir daugybės kitų, neįvardytų, pastangų stovi tūkstančiai žmonių, tūkstančiai likimų, tūkstančiai išsipildžiusių vilčių. 

Tačiau svarbiausias darbas, itin aktyviai pradėtas dirbti Lietuvai atgavus nepriklausomybę, - humaniško požiūrio sklaida ir integralios visuomenės, nesiskaidančios pagal ją sudarančių žmonių fizinę būklę, kūrimas. Esame integrali tauta, integrali bendruomenė, integrali valstybė, ir kiekvienas žmogus, kiekvieno iš mūsų pastangos būtinos visaverčiam valstybės gyvenimui. Juo labiau, kad istorija ne kartą įrodė ir įrodo: gyvenimas, poeto žodžiais tariant, "akių tamsoj, širdies šviesoj" neretai sutampa su dideliu intelektu, talentinga kūryba, aktyvia visuomenine ar sėkminga sportine veikla. Ir kai Lietuva bei jos žmonės pasaulyje minimi su tikra pagarba, tai neretai būna ir Jūsų bei Jūsų kolegų nuopelnas. 

Šiandien, minint Baltosios lazdelės dieną, nuoširdžiai dėkoju visiems, kurie prie to prisideda, kurie savo asmeniniu gyvenimu rodo tikėjimo savimi ir šalia esančiu žmogumi pavyzdį. Linkiu Jums kuo geriausios kloties visuose Jūsų darbuose ir kuo geriausios kloties Lietuvos aklųjų ir silpnaregių sąjungai, dirbant sunkų, bet labai reikalingą ir labai prasmingą darbą! 

 

2011 m. spalio mėn. 12 d. 

Irena Degutienė 


[Komentarai] | [Turinys] | [Mūsų tinklapis]