DĖMESIO!

 

PAMINKLAS PRANUI DAUNIUI


Pranas DaunysRenkamos lėšos Prano Daunio paminklui pastatyti. 

Apie šio žmogaus nuopelnus Lietuvai, neregiams ir kurtiesiems žinoma daug. Tai Lietuvos kariuomenės savanoris, kūrėjas, aklųjų švietimo pradininkas, vienas aktyviausių pirmosios aklųjų organizacijos kūrėjų šalyje. Jo pastangomis padaryta daug gero aklųjų ir kurčiųjų labui. Tai vienas aktyviausių neregių Lietuvoje, kurio nuopelnai tinkamai įvertinti. 1928 metais už nuopelnus tėvynei Lietuvos Respublikos Prezidento Antano Smetonos apdovanotas Vyčio Kryžiaus ordinu, taip pat - Lietuvos kariuomenės kūrėjų savanorių ir Lietuvos nepriklausomybės medaliais. P. Daunys buvo pirmasis neregys, gavęs tokius reikšmingus valstybės apdovanojimus. 

Pranas Daunys turi būti deramai įvertintas ir Kaune - mieste, kur daug metų dirbo ir kūrė. Turi būti pastatytas jam skirtas atminimo paminklas. Tinkamiausia vieta - Kauno Žaliakalnis, kur 1928 m. pradžioje pradėjo veikti pirmoji aklųjų įstaiga Lietuvoje - Kauno aklųjų institutas. Kitais metais liepos viduryje sukanka 50 metų, kai (1962) mirė Pranas Daunys. Būtų gražu, kad iki to laiko būtų atliktas konkretus darbas. 

Katalikiškasis Prano Daunio fondas lėšoms rinkti atidarė specialią banko sąskaitą ir kviečia visus aktyviai prisidėti renkant lėšas. Žmonės, įstaigos, organizacijos, bendruomenės kviečiamos aukoti lėšas P. Daunio paminklui pastatyti.  

 

Džiaugiamės:
birželio 1 dieną sąskaitoje
jau buvo 3000 Lt. 

 

Speciali sąskaita - Prano Daunio paminklui  

SEB bankas  

LT 837044060007683332  

 

Ačiū visiems, geranoriškai aukojantiems.  

KPDF taryba 


[Komentarai] | [Turinys] | [Mūsų tinklapis]