SPORTAS

Algis MATULEVIČIUS

TO DAR NEBUVO


Šių metų šalies golbolo čempionate visus tris medalių komplektus iškovojo Vilniaus "Šaltinio" klubo komandos. Čempione tapo tokių pirmenybių daugkartinė laimėtoja "Šaltinio" pirmoji ekipa, sidabro medalius pelnė šaltiniečių antroji komanda, bronzos - "Šaltinio-3" žaidėjai. 

Lietuvoje golbolas žaidžiamas nuo 1988 metų. "Šaltinis" šalies pirmenybes laimėjo tryliktą kartą, o trys komandos šiam klubui atstovavo pirmą kartą. Tai, kad visos jos tapo laureatėmis, irgi unikalus įrašas į Lietuvos golbolo istoriją. 

Šiame čempionate, kurio programoje buvo trys etapai, dalyvavo septynios komandos. Pagal dviejų etapų rezultatus į pusfinalius iškopė keturios ekipos. 

"Šaltinio" pirmoji komanda pusfinalyje rezultatu 10:0 sutriuškino "Šaltinio" trečiąją ekipą, o "Šaltinio" antrosios komandos žaidėjai 13:3 pranoko Vilniaus "Šarūno" golbolininkus. 

Tęsiant kovas dėl apdovanojimų, reikėjo žaisti dar po dvejas rungtynes. Finale "Šaltinio" pirmoji komanda nugalėjo "Šaltinio" antrąją 8:3 ir 11:3, o dvikovose dėl bronzos medalių "Šaltinio" trečioji ekipa "Šarūną" įveikė 11:7 ir 11:9 (šiame mače - po pratęsimo). 

"Šaltinio" pirmajai komandai atstovavo 2002 metais Brazilijoje vykusio pasaulio čempionato geriausiu žaidėju pripažintas Genrikas Pavliukianecas, Marius Zibolis, Saulius Leonavičius, Žydrūnas Šimkus ir Gediminas Jonikaitis. 

Vicečempionais tapo Nerijus Montvydas, Arvydas Juchna, Mantas Panovas ir Mantas Brazauskis. 

Bronzos medaliai įteikti Algirdui Montvydui, Artūrui Jonikaičiui, Mindaugui Suchovėjui ir šį kartą žaidusiam šaltiniečių bei šalies golbolo rinktinės treneriui Karoliui Levickiui. 

Viso čempionato rezultatyviausiu žaidėju tapo šaltinietis G. Pavliukianecas. Jis pelnė 52 įvarčius. 

Apie "Šaltinio" golbolo nuolatinio progreso motyvus ir artimiausius tikslus svarbiausiose oficialiose tarptautinėse varžybose kalbėjau su šio klubo pirmininku Raimundu Šimkumi ir minėtu treneriu K. Levickiu. Abiejų nuomonės sutapo visais klausimais. Pašnekovai akcentavo, kad "Šaltinio" klube golbolininkams sudarytos labai geros treniruočių ir varžybų sąlygos. Yra speciali sporto salė. Žaidėjų gretas papildo Lietuvos aklųjų ir silpnaregių ugdymo centre baigę mokytis ir ten esančiame "Šarūno" klube gabaus trenerio Vyganto Mockūno ugdyti žaidėjai. Atvyksta gerų žaidėjų ir iš kitų miestų, daugiausia - dvidešimtmečių. Todėl buvo galimybė pirmą kartą į šalies čempionatą deleguoti tris gero lygio komandas, o tarptautinėje arenoje laurus skinanti Lietuvos rinktinė komplektuojama tik iš "Šaltinio" klubo sportininkų. 

Labai gerai, kad šaltiniečiams talkina Vilniaus "Tauro" sporto mokyklos aukštos kvalifikacijos treneriai. Jie padeda sudaryti kuo geresnio rengimosi svarbiausioms varžyboms projektus. 

Paprašyti papasakoti apie siekius svarbiausiose oficialiose tarptautinėse varžybose, R. Šimkus ir K. Levickis sakė, kad dėmesys sutelktas į kitais metais Londone vyksiančias parolimpines žaidynes. Laimint pasaulio ir Europos čempionatus, Londone bus siekiama gausių apdovanojimų kolekciją papildyti parolimpiniais aukso medaliais. 


[Komentarai] | [Turinys] | [Mūsų tinklapis]