SPORTAS

Algis MATULEVIČIUS

LIETUVIAI VĖL SIEKS APDOVANOJIMŲ


Rungtyniauja 'Šaltinio' komandaLietuvos golbolo rinktinė intensyviai rengiasi birželio 17-27 dienomis Didžiosios Britanijos mieste Šefilde vyksiančiam pasaulio čempionatui. 

Pasak "Šaltinio" sporto klubo pirmininko, vieno iš golbolo mūsų šalyje pradininkų Raimundo Šimkaus, visi žaidėjai ir jų treneris Karolis Levickis nusiteikę labai kovingai. Pasaulio, du kartus Europos pirmenybių nugalėtojai bei dviejų parolimpinių žaidynių vicečempionai (taip pat du kartus) tikisi savo sportinių trofėjų solidžias kolekcijas papildyti ir šių metų pasaulio pirmenybių apdovanojimais. Svajojama ir apie tokio aukšto rango varžybų aukso medalių antrąjį komplektą. 

Kad mūsų šalies golbolo elitas kuo geriau pasirengų planetos čempionatui, jo išvakarėse sostinėje vyko du prestižiniai tarptautiniai turnyrai - Vilniaus Vytauto Didžiojo LIONS klubo taurei laimėti ir pirmą kartą organizuotos daugkartinio šalies golbolo čempiono "Šaltinio" klubo taurės varžybos. Beje, šias varžybas ir surengė pats "Šaltinio" sporto klubas. 

Abiejuose renginiuose šeimininkai buvo kur kas pranašesni už savo varžovus iš keturiolikos šalių, užtikrintai laimėjo visas rungtynes ir iškovojo pagrindinius apdovanojimus. 

Vilniaus Vytauto Didžiojo LIONS klubo taurės turnyro finale Lietuvos pirmoji rinktinė rezultatu 8:1 nugalėjo mūsų šalies antrąją komandą. Pirmajai rinktinei atstovavo Marius Zibolis, Saulius Leonavičius, Genrikas Pavliukianecas, Mindaugas Suchovėjus ir Deimantas Grincevičius, antrajai - Nerijus Montvydas, Žydrūnas Šimkus, Arvydas Juchna, Mantas Panovas ir Artūras Jonikaitis. 

Šių varžybų atrankos etape Lietuvos pirmoji rinktinė belgus sutriuškino 10:0, vokiečius įveikė 13:8, danus nugalėjo 9:4, o pusfinalyje suomius pranoko 5:0. 

Lietuvos antroji ekipa atrankos etape varžėsi su keturių šalių rinktinėmis ir visose rungtynėse neturėjo problemų - amerikiečiai nugalėti rezultatu 12:9, Didžiosios Britanijos žaidėjai - 10:6, suomiai - 12:6, švedai - 14:4. Pusfinalyje danai buvo įveikti rezultatu 7:3. 

Kalbėdamas apie "Šaltinio" taurės pirmąjį turnyrą šio klubo pirmininkas R. Šimkus sakė, kad informaciją apie tokių varžybų organizavimą paskelbė dar pernai. Naujos geros varžybos, rengiamos pasaulio čempionato išvakarėse, sudomino šešių šalių rinktines ir tarptautinėje golbolo arenoje didelį autoritetą turinčios Suomijos SC "Napaja" klubą. Tarp dalyvių buvo Afrikos golbolo čempionė Alžyro rinktinė. Ji užėmė ketvirtąją vietą. Lemiamose rungtynėse dėl trečiosios pozicijos tik vieno įvarčio skirtumu 6:7 nusileido čekams. 

Šių varžybų finale "Šaltinio" antroji komanda (Marius Zibolis, Saulius Leonavičius, Žydrūnas Šimkus ir Mindaugas Suchovėjus) rezultatu 3:1 nugalėjo savo bendraklubių pirmąją ekipą, kuriai atstovavo Genrikas Pavliukianecas, Arvydas Juchna, Mantas Panovas ir Artūras Jonikaitis. Turnyro šeimininkų abiejų komandų žaidėjai visose dvikovose triuškino savo varžovus. Atrankos etape šaltiniečiai pelnė 76 įvarčius, o praleido tik 16. 

"Šaltinio" taurės pirmieji savininkai atrankos turnyre alžyriečius nugalėjo 12:5, rusus sutriuškino 10:0, graikus įveikė 11:1. Pusfinalyje čekai buvo įveikti rezultatu 9:0. 

"Šaltinio" pirmoji komanda atrankos etape šventė keturias pergales - prieš Suomijos SC "Napaja" golbolininkus ir prieš olandus po 12:2, prieš čekus 9:6 ir prieš azerbaidžaniečius 10:0. Pusfinalyje vilniečiai alžyriečius įveikė 13:3. 

Visi svečiai buvo labai patenkinti "Šaltinio" taurės pirmojo turnyro aukštu lygiu, jo organizavimu ir puikiomis viešnagės sąlygomis. Varžybos vyko "Šaltinio" sporto bazėje, o tame pačiame Gerosios Vilties vidurinės mokyklos pastate esančioje antroje salėje prieš kiekvienas rungtynes apšildavo. Laisvu tarp rungtynių laiku arba pasibaigus tos dienos visoms rungtynėms sportininkai plaukiojo sporto komplekso baseine, kaitinosi saunoje ir vietoje maitinosi. 

* * *
[Skaityti komentarus] | [Komentuoti] | [Turinys] | [Mūsų tinklapis]