RENGINIAI

Danutė BALČIŪNIENĖ

KAI ŠIRDYJE ŠVIESU


Tas speiguotas gruodžio 16-osios vakaras Klaipėdos regos ugdymo centro (RUC) socialinio ugdymo skyriui buvo panašus į gražią pasaką. Šventiškai papuoštoje salėje puikavosi didelių ir mažų rankų sukurti keramikos ir veltinio dirbiniai, atvirukai, išdidžios gulbės ir kiti darbeliai, o suskambus svajingai kanklių melodijai ir iš pačių širdies gelmių sklindantiems žodžiams, nešini įspūdingais pačių pasigamintais žibintais, giedodami suėjo ir patys ugdytiniai, dalyviai bei jų pedagogai. 

Vaikai skambina varpeliaisTą vakarą jie buvo pasiryžę ne tik šventės svečiams iš Liūtų klubo, LASS organizacijų, Taikos Karalienės bažnyčios, bet ir vienas kitam bei savo artimiesiems parodyti savo sugebėjimus, tai, ką sugebėjo išmokti ir sukurti. Ir tik jie patys bei jų pedagogai žinojo, kiek pastangų reikėjo, kad tokia šventė įvyktų.  

Taikos Karalienės Bažnyčios klebonui Viliui Viktoravičiui uždegus trečiosios Advento savaitės žvakelę ir net iš Betliejaus parvežtą ugnelę perdavus RUC direktorei Laimai Baranauskienei, adventinė vakaronė ir visai įsibėgėjo. Įspūdingas šokis su žvake, jaudinanti vaikų programėlė, solinės dainos ir kiti muzikiniai kūriniai, liaudiški šokiai ir rateliai, linksmi pasakojimai, perskaityti brailio raštu, mįslės, būrimai, vaikų konkursas puošiant eglutes, pagaliau - bendros dainos, į šventės šurmulį įsuko visus. Net ir svečiai nepajuto, kaip tapo aktyviais vakaronės dalyviais. 

Tad ir prie pabaigoje patiektų vaišių raginti nereikėjo. Visi su apetitu kirto bulves su kastiniu, vaišinosi kalėdaičiais ir saldumynais, viską užgerdami saldžia lietuviška gira. O pasisotinę skubėjo prie darbų parodėlės ir šurmuliuojančios mugės.  

Ir buvo visai nebesvarbu, kad daugumos šios adventinės pasakos kūrėjų akys ne tokios šviesios, o ne vieno ir visai užgesusios, kad kai kuriuos kamuoja dar ir kitos negalios, svarbiausia, kad širdyje šviesu, kad nesisėdi namuose, kad norisi gyventi pilnavertį gyvenimą. 

* * *
[Skaityti komentarus] | [Komentuoti] | [Turinys] | [Mūsų tinklapis]